Vokietijoje užfiksuota per 1 100 nusikaltimų, susijusių su Izraelio ir „Hamas“ konfliktu | Diena.lt

VOKIETIJOJE UŽFIKSUOTA PER 1 100 NUSIKALTIMŲ, SUSIJUSIŲ SU IZRAELIO IR „HAMAS“ KONFLIKTU

  • 2

Vokietijos policija užregistravo daugiau kaip 1,1 tūkst. nusikaltimų, susijusių su Izraelio ir Gazos Ruožo konfliktu, nuo tada, kai „Hamas“ anksčiau šį mėnesį surengė mirtiną išpuolį prieš Izraelį, penktadienį pranešė vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer).

„Tai preliminarūs skaičiai... ir visur vyksta tyrimai“, – pareiškė N. Faeser žurnalistams per spaudos konferenciją Federalinėje kriminalinės policijos tarnyboje (BKA) Vysbadene.

Pasak Izraelio pareigūnų, „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo ir nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, kurie buvo nušauti, suluošinti arba sudeginti pirmąją reido dieną.

„Hamas“ sveikatos apsaugos ministerijos Gazos Ruože pateiktais naujausiais duomenimis, per nesiliaujančius Izraelio bombardavimus, kuriais keršijama už palestiniečių islamistų kovotojų grupuotės išpuolius, visame Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 4,1 tūkst. palestiniečių, daugiausia civilių gyventojų.

Izraeliui pradėjus bombarduoti Gazos Ruožą, didžiuosiuose Vokietijos miestuose, nepaisant visuotinių draudimų, kilo propalestinietiški protestai.

Užregistruotų nusikaltimų sąraše yra „kūno sužalojimų... taikos pažeidimų, neapykantos kurstymo ir turto sugadinimo“, toje pačioje spaudos konferencijoje sakė BKA vadovo pavaduotojas Juergenas Peteris (Jurgenas Peteris).

Iš viso užregistruota per šimtą smurtinių nusikaltimų, sakė J. Peteris.

Anot jo, Berlynas tapo „karščiausiu“ nusikaltimų tašku: daugiausia nusikaltimų įvykdoma sostinėje, kur vyksta aršiausi protestuotojų ir policijos susirėmimai.

Policija Berlyne atliko „šimtus laikinų areštų“, sakė N. Faeser ir pridūrė, kad tai buvo teisingas atsakas.

„Daugiau kaip 100 policijos pareigūnų buvo sužeisti mieste mėtomais buteliais ir fejerverkais“, pareiškė N. Faeser ir pridūrė, kad „šis smurtas... jokiu būdu nėra priimtinas“.

Iš viso nuo spalio 7 dienos valdžios institucijos uždraudė 46 su konfliktu susijusius susibūrimus, sakė N. Faeser.

Per tą laikotarpį įvyko 211 proizraelietiškų renginių ir 129 propalestinietiški renginiai, pridūrė ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vokietukai

Musulmonų prisivežė kad butų atsvara žydukų diasporai, kuriuos vokiečiai taip myli.

Frau Frankenstein

Vyti visus juodasiknius atgal i smelynus! Kokio galo prisileido tiek to purvo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS