Tarp kandidatų į ministrus – tik du milijonieriai | Diena.lt

TARP KANDIDATŲ Į MINISTRUS – TIK DU MILIJONIERIAI

Tik du viešai įvardinti kandidatai į ministrus – socialdemokratas Vytenis Andriukaitis ir „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis – turi turto už daugiau kaip milijoną litų. Pusę milijono litų viršijantis skaičius – taip pat retenybė. O mažiausiai per savo politinę karjerą užgyveno pretendentas į teisingumo ministrus, socdemas Julius Sabatauskas, rašo portalas DELFI.lt.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, daugumos pretendentų į ministrus metinės pajamos panašios ir svyruoja tarp maždaug 90-110 tūkst. Lt. To priežastis paprasta – dauguma į ministrus pretenduojančių politikų dirbo ankstesnės kadencijos Seime ir kitų su darbo santykiais susijusių pajamų, išskyrus Seimo nario algą, gauti negalėjo.

VRK duomenimis, turtingiausias pretendentas į ministrus – Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauti siūlomas V. Andriukaitis. Jis deklaravo turįs turto už daugiau kaip 1,71 mln. Lt. Tiesa, nemaža dalis šio turto – skolintos lėšos. VRK pateikiamais duomenimis, turtingiausiais kandidatas į ministrus yra gavęs 542,53 tūkst. Lt paskolų.

Antra pagal storį pinigine pasigirti gali „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į vidaus reikalų ministrus R. Žemaitaitis: jis deklaravo turįs turto už daugiau kaip 1,47 mln. Lt. Tačiau didžioji dalis šios sumos – 622,57 tūkst. Lt skolintų lėšų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eugenijui

po namų renovacijos-dar ne vienas jų praturtės...

Eugenijus

Turtingi taps, kai padirbes ilgiau seimo nariais. Pradzioje visi buna neturtingi, veliau padirbeje seime ar kitoje gerai apmokamoje tarnyboje tampa turtingesni.

taip

chirurgas turintis auksciausia kategorija pagal savo specialybe ir isdirbes Klinikose 24m siandien gauna 700lt,tuo tarpu Andriukaitis dumines gyventojams akis 20 m seime yra super milijonierius,gera specialybe -seimas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS