Anglijos čempionato pradžioje – garsių klubų susidūrimas | Diena.lt

ANGLIJOS ČEMPIONATO PRADŽIOJE – GARSIŲ KLUBŲ SUSIDŪRIMAS

  • 0

Šiandien prasideda Anglijos „Premier“ futbolo lygos naujasis sezonas. Jau pirmajame ture sekmadienį santykius aiškinsis vieni čempionato favoritų – Londono „Arsenal“ ir „Manchester City“.

Vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas (buvęs „Viasat Sport Baltic“) iš viso parodys šešerias pirmojo turo rungtynes.

„Manchester City“ futbolininkai gins Anglijos čempionų titulą. Tuo tarpu „Arsenal“ praėjusį sezoną patyrė fiasko, užėmė tik šeštąją vietą ir liko už UEFA Čempionų lygos borto. Net 22 metus „kanonieriams“ vadovavusį prancūzų strategą Arsene‘ą Wengerą pakeitė treneris iš Ispanijos Unay Emery. Jis praėjusį sezoną dirbo su Prancūzijos PSG klubu.

„Premier“ lygoje „Arsenal“ su „Manchester City“ kovojo 42 kartus. Net 23 pergales šventė Londono ekipa, 9 – Mančesterio, 10 mačų baigėsi lygiosiomis. Tiesa, pastaruosius keletą metų „miestiečiai“ nuolat skriaudžia „kanonierius“.

Praėjusiame čempionate Pepo Guardiolos auklėtiniai „Arsenal“ ekipą įtikinamai nugalėjo abukart – 3:1 (namie) ir 3:0 (svečiuose). „Premier“ lygoje „City“ Londono futbolininkams nepralaimėjo penkių dvikovų iš eilės (3 pergalės, 2 lygiosios).

Per pastarųjų dvylika šių klubų tarpusavio akistatų „Arsenal“ buvo pajėgesnis tik dviejose. Savajame „Emirates“ stadione „kanonieriai“ Mančesterio komandą palaužė vos sykį per paskutines šešias dvikovas – 2015 metų gruodį 2:1.

Sekmadienio mūšis gali būti labai rezultatyvus. „Emirates“ stadione praėjusiose dvejose pirmenybėse per pirmąjį turą abusyk buvo pasiekti net 7 įvarčiai. Tąkart „Arsenal“ grūmėsi su „Liverpool“ ir „Leicester“.

Naujasis sezonas penktadienį startuos „Manchester United“ ir „Leicester City“ rungtynėmis.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

rugpjūčio 10 d.

21.50 val. „Manchester United“ – „Leicester City“;

rugpjūčio 11 d.

14.20 val. „Newcastle United“ – „Tottenham Hotspur“,

16.50 val. „Fulham“ – „Crystal Palace“, 19.20 val. „Wolverhampton“ – „Everton“;

rugpjūčio 12 d.

15.20 val. „Liverpool“ – „West Ham“, 17.50 val. „Arsenal“ – „Manchester City“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS