Ar lietuviai pratęs pergalingą žygį ir Latvijoje? | Diena.lt

AR LIETUVIAI PRATĘS PERGALINGĄ ŽYGĮ IR LATVIJOJE?

Lietuvos futbolo rinktinė rytoj Liepojoje mėgins pratęsti savo sėkmingą startą. Lietuviai, Baltijos taurės turnyro pirmosiose rungtynėse iškovoję seniai lauktą pergalę, kibs į atlapus ambicingiems kaimynams Latvijos futbolininkams.

Klaipėdoje 2:0 pasiekta pergalė atnešė daugiau nei 3 taškus į Lietuvos rinktinės kraitį. Nerijaus Valskio ir Fedoro Černycho įvarčiai privertė sirgalius vėl atsigręžti į juos ne sykį skaudžiai nuvylusią komandą. O svarbiausia, laimėjimas pakrikštijo Edgaro Jankausko pirmąją sėkmę prie nacionalinės ekipos vairo.

Bene tituluočiausias visų laikų Lietuvos futbolininkas, su „Porto“ klubu laimėjęs Čempionų lygos ir UEFA taurės turnyrus, į savo pasiekimų sąrašą įsirašė dar vieną riebų įrašą – pirmąją pergalę prie rinktinės vairo. Tačiau jo laukia ne tik dar vienas sunkus išbandymas Latvijoje, bet ir netrukus po to – birželio 6 d. Krokuvoje vyksianti akistata su Lenkijos komanda, kuriai tai bus viena paskutiniųjų repeticijų prieš Europos čempionato Prancūzijoje startą.

Baltijos jaunimo taurės pirmose rungtynėse Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė Klaipėdoje sužaidė lygiosiomis 1:1 su Estijos bendraamžiais. Lietuviai pirmavo po Donato Šėgždos įvarčio antrojo kėlinio pradžioje, tačiau likus vienuolikai minučių iki pabaigos estai rezultatą išlygino.

„Pergalė visada atneša gerus jausmus ir gerą nuotaiką. Juo labiau – tokia sunki pergalė, iškovota tokiomis sunkiomis sąlygomis. Buvo labai karšta net stovėti šalia aikštės. Ką ir kalbėti apie kovą aikštėje“, - paklaustas, kaip vertina savo debiutą, atsakė E.Jankauskas.

- Ar pavyko įgyvendinti žaidimo planą?

- Mes jį turėjome ir pirmajame kėlinyje įgyvendinome. Iškart spaudėme varžovus, tai kainavo daug jėgų ir prakaito, bet tai davė ir rezultatą. Po pertraukos jėgos ėmė sekti. Bet likau patenkintas ir žaidėjais, kurie įėjo po keitimo. Nė vienas jų nesutriko, neiškrito iš konteksto. Sveika konkurencija duoda gerų rezultatų.

- Ar tikėjotės taip greitai įmušti?

- Žinojome, kad estai – agresyvi komanda, todėl nusprendėme panaudoti tokius pat ginklus. Neleidome lengvai organizuoti atakų, jie labai daug nesukūrė, o mes galėjome ir dar įmušti. Žengėme pirmą žingsnį link galutinės pergalės ir būtų apmaudu nepasiekti galutinio tikslo – laimėti Baltijos taurę.

- Ar jautėte sirgalių palaikymą?

- Noriu padėkoti aistruoliams. Kaip ir žmonėms, kurie ruošė aikštę. Tikrai jautėme visų palaikymą. Dalis pergalės priklauso sirgaliams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Žaidimas buvo košmariškas, jei jį lyginsime su Portugalijos, Čekijos ar Urugvajaus rinktinių žaidimu. Bet ne blogesnis už prieš tai buvusį Lietuvos rinktinės žaidimą. Lietuvoje nėra futbolo - yra tik futbolo parodija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS