Čempionai laiko veltui nešvaisto | Diena.lt

ČEMPIONAI LAIKO VELTUI NEŠVAISTO

„Viskas Dievo valioje“, - apie kitą A lygos sezoną ir savo ateitį „Kauno Žalgirio“ klube ironizuodamas kalbėjo Mindaugas Čepas. Kol Kauno klubai dar mėgaujasi atostogomis ir net nesvarsto apie kitą sezoną, Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ atlieka savo namų darbus.

Iki kito A lygos čempionato – dar daugiau nei trys mėnesiai, neaiškus nei varžybų tvarkaraštis, nei apskritai dalyvių skaičius. Tačiau pajėgiausia šalies komanda antrus metus iš eilės tapusi „Sūduva“ jau suskubo atlikti svarbiausią tarpsezonio sandorį. Suvaliečiai šiandien dar metams pratęsė sutartį su Vladimiru Čeburinu. Šis 53 metų Kazachstano pilietis laikomas pagrindiniu „Sūduvos“ renesanso autoriumi. Būtent jo vadovaujama mūsų šalies ekipa antrą sezoną iš eilės sėkmingai pasirodė tarptautinėje arenoje – šiemet iš dalyvavimo Čempionų lygos atrankos turnyre bei analogiškose Europos lygos varžybose uždirbo apie 1,2 mln. Eurų. Be to, sūduviečiai sugebėjo rasti jėgų galingam spurtui ir pavijo Vilniaus „Žalgirį“, kuris prieš čempionato finišą atrodė esąs pagrindinis favoritas kovoje dėl aukso medalių.

Iškart po čempionato finišo V.Čeburinas paprašė keleto savaičių pamąstyti apie ateitį, bet vėliau nutarė „nekeisti arklių perkėloje“ ir likti klube, kuriame iškovojo skambiausias savo karjeros pergales.

V. Čeburinas Marijampolėje dirba nuo 2016 metų rugsėjo. Anksčiau jis vadovavo gimtinės Kokšetau „Okžetpes“ ir Karagandos „Šachtior“ ekipoms, o 2014-aisiais treniravo Pakruojo „Kruoją“.

Patyręs dar vieną smūgį Vilniaus „Žalgiris“ išsiskyrė su būriu futbolininkų. Tuo tarpu „Sūduva“ taip pat atsisveikino su keliais mažiau pritapusiais žaidėjais,  tačiau  sieks išlaikyti čempioniškos ekipos branduolį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS