Didis futbolo talentas Ronaldinho baigia karjerą | Diena.lt

DIDIS FUTBOLO TALENTAS RONALDINHO BAIGIA KARJERĄ

  • 1

Buvęs Brazilijos rinktinės ir „Barcelona“ futbolininkas Ronaldinho baigia profesionalo karjerą, būdamas 37-erių.

Įspūdingu kamuolio valdymu futbolo mėgėjus žavėjęs brazilas, per karjerą laimėjęs Čempionų lygą ir geriausiam pasaulio futbolininkui skirtą Aukso kamuolį, neatstovavo jokiam klubui nuo tada, kai paliko „Fluminense“ 2015 metais.

Antradienį jo brolis ir agentas Roberto Assisas pranešė, jog Ronaldinho galutinai apsisprendė nebegrįžti į aikštę ir planuoja atsisveikinimo renginius po 2018 metų pasaulio čempionato.

„Jis nusprendė sustoti ir viską baigti, – sakė R.Assisas. – Mes surengsime kažką įspūdingo ir gražaus, turbūt rugpjūtį – tai bus renginiai Brazilijoje, Europoje ir Azijoje.“

Ronaldinho nerungtyniavo trejus pastaruosius metus, bet jo karjera buvo įspūdinga.

Iš Brazilijos „Gremio“ klubo į „Paris St-Germain“ 2001 metais iškeliavęs brazilas, žaidęs atakuojančiu saugu, krašto ir vidurio puolėju, sužibo su Ronaldo ir Rivaldo per 2002 metų pasaulio pirmenybes.

2003 metais jis už 40 mln. dolerių perėjo į „Barcelona“, kurioje žaidė penkis sezonus, iškovojo du Ispanijos lygos čempiono titulus, triumfavo geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose 2005 metais, o Čempionų lygoje su Katalonijos klubu nugalėjo 2006 metais.

Po milžiniškos šlovės jis prarado susitelkimą futbolui Barselonoje ir buvo parduotas už 30 mln. dolerių „Milan“ klubui, su kuriuo laimėjo Italijos pirmenybes 2010-2011 metų sezoną.

Iš Italijos jis grįžo į Braziliją, kur atstovavo kelioms komandoms, taip pat trumpai žaidė Meksikoje.

Būdamas savo sportinės karjeros pike Ronaldinho naudojosi savo įgimtu talentu. Greitis, vikrumas ir išskirtinė technika sutapo su gebėjimais būti natūraliu šoumenu.

Jo geriausi metai prabėgo Barselonoje, nors buvo kalbama, jog brazilą medžiojo ir Alexo Fergusono „Manchester United“. Tačiau tuo metu, kai Madrido „Real“ nusipirko Davidą Beckhamą, „Barcelona“ vadovai bet kokiais būdais norėjo išsaugoti savo ryškiausią žvaigždę ir tai padarė.

Ronaldinho galėjo praleisti Barselonos klube daugiau metų, bet treneris Pepas Guardiola nerimavo dėl brazilo pomėgių dalyvauti triukšminguose vakarėliuose ir ėmė lipdyti komandą aplink tuo metu 20-metį Lionelį Messi.

Iš viso atstovaudamas įvairiems klubams Ronaldinho sužaidė 513 mačų, įmušė 190 įvarčių. Brazilijos rinktinėje jis sužaidė 97 rungtynes ir pelnė 33 įvarčius.

Gairės: Ronaldinho
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Geriausias buvo 2002 m pasaulio čempionate. Buvo jaunas ir visus žavėjo savo žaidimo stiliumi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS