E. Jankauskas: norime sugrąžinti Baltijos taurę į Lietuvą | Diena.lt

E. JANKAUSKAS: NORIME SUGRĄŽINTI BALTIJOS TAURĘ Į LIETUVĄ

  • 0

Antradienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pasidalijo mintimis apie ateinantį Baltijos taurės turnyrą bei kontrolines rungtynes su Iranu ir Lenkija.

Kitos savaitės pradžioje į stovyklą susirinksianti Lietuvos rinktinė stos į kovą dėl Baltijos taurės, kai gegužės 30 dieną išvykoje susitiks su Estijos rinktine. Birželio 5 dieną lietuviai LFF stadione kovos su Latvijos nacionaline komanda.

Po Baltijos taurės varžybų Lietuva žais dvejas rungtynes su 2018 metų pasaulio čempionato dalyviais. Birželio 8 dieną Maskvoje Lietuva mes iššūkį Iranui, o po keturių dienų lietuviai Varšuvoje išbandys jėgas su Lenkijos rinktine.

„Vienintelis ir pagrindinis dalyvavimo Baltijos taurėje tikslas – pergalė ir tai, kad taurė atsidurtų čia, mūsų namuose. Paskutinį kartą tai buvo prieš aštuonis metus, o prieš dvejus metus pasirodėme gerai, bet dėl vienų ar kitų aplinkybių nepavyko atsivežti taurės į Lietuvą.  Šį turnyrą laimi komanda, kuri geriausiai išnaudoja priešininkų silpniausias vietas. Tai yra panašaus lygio rinktinės ir jos turi vienodas galimybes laimėti. Tuos žaidimo aspektus, kuriuos galime kontroliuoti, turime išpildyti aukščiausiu lygiu ir tai mus priartins prie pergalės“, – kalbėjo E. Jankauskas.

E. Jankauskas atskleidė, kad pirmose rungtynėse su estais komandai dėl dar vykstančių nacionalinių čempionatų tikrai negalės padėti Mantas Kuklys ir Artūras Žulpa. „Suprantama, kad klubai nenori jų išleisti, tačiau jie atvyks į antrąsias rungtynes. Taip pat į stovyklą neatvyks kai kurie žaidėjai, kurie jaučiasi pavargę po sezono, arba nenori rizikuoti ir nori pasikrauti jėgų prieš naują sezoną. Šių rungtynių datos kalendoriuje nėra oficialios, tad žaidėjus galime suprasti ir tai yra jų teisė rinktis“.

Anot stratego, ši stovykla bus puiki proga įrodyti galimybes naujokams bei po ilgesnės pertraukos sugrįžusiems futbolininkams.

„Šiuo atveju, atsiveria naujos galimybės. Noriu parodyti, kad mes visus stebime. Nesvarbu, kokioje komandoje žaidi – jeigu tavo žaidimo ir atsidavimo lygis yra tinkamas rinktinei, ankščiau ar vėliau tu turi atsidurti čia ir bent jau turėti galimybę parodyti save mums, žiūrovams ir galbūt tai virs į pastovius kvietimus į rinktinę bei žingsnius į priekį karjeroje“, – samprotavo E. Jankauskas.

Treneris taip pat pasidžiaugė, jog Lietuvos rinktinė turės galimybę žaisti su pasaulio čempionato dalyvėmis Iranu ir Lenkija: „Visada smagu, naudinga ir reikalinga žaisti su tokio pajėgumo priešininkais. Mes jau dalyvavome tokiuose susitikimuose, pavyzdžiui, prieš Lenkiją prieš porą metų. Ta atmosfera, kurią sukuria žiūrovai, duoda daug kaip žaidėjui, jo vidinei motyvacijai ir jo siekiams“.

Bilietus į Lietuvos rinktinės rungtynes Vilniuje su Latvija galima įsigyti internetu www.tiketa.lt ir bilietų platinimo kasose. Bilietų kaina – 6 eurai. Vaikams iki 18 m., senjorams, neįgaliesiems taikoma 50% nuolaida perkant kasose. Nemokamai į rungtynes galės patekti organizuotos moksleivių grupės (registracija –  bilietai@lff.lt).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS