FBK „Kaunas“ pabėgo iš dugno | Diena.lt

FBK „KAUNAS“ PABĖGO IŠ DUGNO

Lietuvos futbolo federacijos pirmosios lygos 26-ajame ture Kauno komandos tarsi apsikeitė vietomis. Pirmenybėse gerokai aukščiau besirikiuojantis „Hegelmann Litauen“ patyrė triuškinamą nesėkmę, o vienas lygos autsaiderių FBK „Kaunas“ išplėšė gyvybiškai svarbią pergalę.

Pajutę iškritimo iš lygos pavojų FBK „Kaunas“ futbolininkai ėmė žaisti tarsi su dviguba energija. Šeštadienį kauniečiai Kretingoje susitiko su savo tiesiogine konkurente mūšyje dėl išlikimo divizione - „Minijos“ ekipa. Svečiai jau 11-ąją min. išsiveržė į priekį, kai pasižymėjo Kristijonas Gedgaudas. Netrukus, 25-ąją min. Marius Valskis rezultatą išlygino – 1:1. Tačiau kauniečiai neatleido vadžių ir jau 30-ąją min. dar sykį nusvėrė svarstykles savo naudai – 2:1. Nors vėliau įmušti galėjo abi komandos, rezultatas nepasikeitė iki pat finalinio švilpuko. Prieš čempionato finišą sudėtį gerokai sustiprinę kauniečiai pasiekė jau antrąją pergalę iš eilės – tiek pat, kiek prieš tai buvo laimėję per beveik pusę metų! Pergalių dėka jie pagaliau pabėgo iš turnyro lentelės dugno. Su 13 taškų FBK „Kaunas“ rikiuojasi 15-oje pozicijoje, 3 taškais lenkdamas paskutinėje vietoje atsidūrusius „Minijos“ futbolininkus. Kauniečiai trumpam pavijo ir Radviliškio „Lokomotyvą“. Tiesa, radviliškiečiai savo 26-ojo turo mačą su Kelmės „Kražante“ žais sekmadienį.

Kita Kauno komanda „Hegelmann Litauen“ viešėjo Panevėžyje, kur neatsilaikė prieš vieną lygos favoritų „Panevėžio“ klubą. Svečių neišgelbėjo ir jiems talkinę A lygoje rungtyniaujančio „Kauno Žalgirio“ nariai – Darius Jankauskas, Tomas Bučma ir Leonidas Mušnikovas. Kauniečiai, apsigynę visą pirmąjį kėlinį, palūžo antrajame, kai vieną po kito praleido net keturis įvarčius. 51-ąją min. juos nubaudė patyręs saugas Žilvinas Banys, 65-ąją min. rezultatą padvigubino Vilius Giedraitis, Svajūnas Čyžas pelnė trečiąjį įvartį 73 min., o tašką padėjo puolėjas Tadas Markevičius, 86-ąją min. realizavęs 11 m baudinį. Po 26 rungtynių kauniečiai lieka dešimti. Jų sąskaitoje – 36 taškai – 4-iais mažiau nei 9-oje pozicijoje esančios Alytaus „Dainavos“. Pastarajame ture alytiškiai, treniruojami kauniečio Dariaus Gvildžio, svečiuose 0:1 nusileido Telšių „Džiugui“.

Labiausiai intriguojamose 26-ojo turo rungtynėse tarp lyderių - Kazlų Rūdos „Šilo“ ir „Palangos“ įvarčių neužfiksuota. Lygiosios 0:0 leidžia „Šilui“ likti pirmojoje vietoje, o palangiškiai lenktynėse dėl čempionų titulo ir kelialapio į A lygą ir toliau atsilieka 2 taškais.

Kitame ture bent viena Kauno komanda tikrai neliks be taškų, mat abu klubai grumsis tarpusavyje. Vadinamasis Kauno derbis vyks spalio 2 d. Nacionalinės futbolo akademijos stadione.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS