Futbolo čempionatą stebėjo daugiau nei pusė Lietuvos | Diena.lt

FUTBOLO ČEMPIONATĄ STEBĖJO DAUGIAU NEI PUSĖ LIETUVOS

  • 2

Sekmadienį pasibaigęs pasaulio futbolo čempionatas prie TV ekranų sutraukė daugiau kaip pusę šalies gyventojų – futbolo varžybas bent trumpam įsijungė 1 mln. 700 tūkst. šalies gyventojų.

Žiūrimiausias, kaip ir tikėtasi, buvo finalinis mačas, kuriame žaidė Kroatija su Prancūzija – jį tiesiogiai žiūrėjo per dešimtadalį šalies gyventojų, o reitingas (rodantis įsitraukusią auditoriją) siekė 11,8 proc. arba daugiau kaip 320 tūkst. žiūrovų. Analogiško populiarumo sulaukė ir pusfinalio kova, kurioje rungėsi Anglijos ir Kroatijos rinktinės (11,8 proc.). Panašiai žiūrovus traukė ir kitos pusfinalio rungtynės, kuriose dėl patekimo į finalą varžėsi Prancūzija ir Belgija (11,6 proc.).

„Žiūrint į savaitės TOP laidas, panašu, kad Lietuva ne tik krepšinio, bet ir futbolo šalis: TOP dešimtuke liepos antrąją savaitę iš dešimties pozicijų – 5 atiteko futbolo čempionato transliacijoms, populiariausios varžybų laidos sutraukdavo po 300 tūkst. ir daugiau auditorijos. Palyginti su praėjusiu pasaulio futbolo čempionatu, susidomėjimas gana panašus – tąkart finalo reitingas buvo beveik analogiškas šiemetiniui, 11,7 proc., o  2016 m. Europos futbolo čempionato geriausių rungtynių reitingą (11,5 proc.) aplenkė“, – sakė „Kantar TNS“ media tyrimų ir įžvalgų vadovė Lina Petraitienė.

Ketvirtfinalio rungtynės, kuriose žaidė Kroatija ir Rusija, pasiekė 10,6 proc. reitingą, dešimties proc. ribą peržengė ir transliacija, kurioje Belgija varžėsi su Japonija dėl patekimo į ketvirtfinalį (10,1 proc.).

Palyginimui, populiarių žinių laidų transliacijų reitingai siekia apie 5-7 procentus. O Europos vyrų krepšinio čempionato tiesioginės transliacijos, kuriose žaidžia Lietuvos rinktinė, surenka apie 11-17 proc.reitingą.

Prie ekranų ištikimiausieji gerbėjai praleido 160 valandų

Iš viso šiemet buvo parodytos 64 Pasaulio futbolo čempionato taurės rungtynės. Vidutiniškai vienas žiūrovas stebėjo apie 147 minutes varžybų transliacijų. Analizuojant demografiją, vyrai futbolu domėjosi 36 proc. daugiau negu moterys.

„Iš viso per čempionatą buvo parodyta 160 valandų jo transliacijų – tai reiškia, kad ištikimiausi šio sporto gerbėjai per šį futbolo mėnesį prie ekranų praleido kone 20 įprastų darbo dienų arba 6,5 paros“, – statistiką pateikė „Kantar TNS“ ekspertė.

7 varžybų tiesioginės transliacijos bent trumpam buvo pritraukusios didesnę kaip pusės milijono auditoriją: be finalinių ir pusfinalio varžybų, tokią TV auditoriją subūrė liepos pradžioje žaistos rungtynės Ispanija-Rusija, Danija-Kroatija ir Anglija-Kolumbija, o taip pat ketvirtfinalio rungtynės Rusija-Kroatija.

Pasaulio futbolo čempionatas buvo transliuotas šių metų birželio 14 – liepos 15 d. per LRT televiziją ir LRT Kultūra kanalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas valdo

Nebespankit

Žiūrovas

man pačios geriausios rungtynės buvo,tos, kurių nekomentavo Kesminas ir Meškionis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS