Futbolo sezono pabaigtuvės – varžovų stadionuose | Diena.lt

FUTBOLO SEZONO PABAIGTUVĖS – VARŽOVŲ STADIONUOSE

  • 0

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė 2023-iųjų sezoną užbaigs dvikovomis užsienyje – Juodkalnijoje ir Kipre.

Lapkričio 16-ąją mūsiškiai Pogdoricoje su juodkalniečiais žais savo paskutines Europos čempionato atrankos rungtynes, o 19 d. Kipre su šios šalies vienuolike – draugišką mačą.

Lietuvos komanda jau neturi net teorinių galimybių patekti į „Euro 2024“ finalo turnyrą, tačiau atrankos G grupėje sieks garbingai trinktelėti durimis, juo labiau kad per pirmą dvikovą Kaune su Juodkalnijos atstovais pasidalijo po tašką (sužaidė 2:2).

Kipro atstovai, A grupėje pralaimėję visas septynerias rungtynes, taip pat jau sudėjo ginklus. Pastarąjį kartą lietuviai su šios šalies futbolininkais buvo susitikę 2001-aisiais – tąsyk Limasolyje pergalę 2:1 šventė Benjamino Zelkevičiaus kariauna.

Ruoštis varžyboms su Juodkalnijos ir Kipro ekipomis Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas pakvietė 24 žaidėjus, iš jų 15 – šalies A lygos klubų atstovai.

Palyginti su spaliu, kai mūsiškiai 2:0 nugalėjo bulgarus ir 2:2 sužaidė su vengrais, kandidatų sąraše – tik vienas pokytis: vietoj Vilniaus žalgiriečio Pauliaus Golubicko – Kauno žalgirietis Artūras Dolžnikovas.


Rinktinė

Vartininkai: Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis), Vytautas Černiauskas („Panevėžys“).

Gynėjai: Linas Klimavičius, Pijus Širvys ir Markas Beneta (visi – „Panevėžys“), Edvinas Girdvainis („Kauno Žalgiris“), Kipras Kažukolovas („Žalgiris“), Klaudijus Upstas (Kauno rajono „Hegelmann“), Rokas Lekiatas („Šiauliai“), Justas Lasickas (Liublianos „Olimpija“, Slovėnija), Edgaras Utkus („Cercle Brugge“, Belgija).

Saugai: Gvidas Gineitis („Torino“, Italija), Ovidijus Verbickas ir Arvydas Novikovas (abu – „Žalgiris“), Danielius Romanovskis („Šiauliai“), Modestas Vorobjovas („Istanbulspor“, Turkija), Matijus Remeikis („Panevėžys“), Vykintas Slivka („Lamia“, Graikija), Faustas Steponavičius (Plovdivo „Botev“, Bulgarija), Artūras Dolžnikovas („Kauno Žalgiris“).

Puolėjai: Gytis Paulauskas („Egnatia“, Albanija), Fiodoras Černychas (Limasolio AEL, Kipras), Eligijus Jankauskas („Šiauliai“).


G grupė

1. Vengrija  4  2  0  11:4  14

2. Serbija  4  1  2  13:7  13

3. Juodkalnija  2  2  2  6:8  8

4. Lietuva  1  3  3  8:12  6

5. Bulgarija  0  2  4  3:10  2

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS