„Gintros-Universiteto“ merginos sutriuškino varžoves ir priartėjo prie Čempionų lygos | Diena.lt

„GINTROS-UNIVERSITETO“ MERGINOS SUTRIUŠKINO VARŽOVES IR PRIARTĖJO PRIE ČEMPIONŲ LYGOS

  • 0

Itin svarbią pergalę UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro 9-oje grupėje iškovojo Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda.

Antrose atrankos rungtynėse Lietuvos čempionės 7:0 (2:0) sutriuškino Eidžio „EBS/Skala“ ekipą iš Farerų salų ir iškovojusios pergalę tęsia kovą dėl pagrindinio tikslo – kelialapio į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyrą.

„Gintra-Universitetas“ šiose rungtynėse į priekį įsiveržė labai anksti – jau 5-ąją susitikimo minutę kamuolį į varžovių vartus pasiuntė praėjusių rungtynių didvyre tapusi Leandra Wiloma Smeda. R.Viktoravičiaus auklėtinės siekdamos pergalės kuo didesniu įvarčių skirtumu skubėjo traukti kamuolį iš vartų ir nešė jį į aikštės centrą.

Farerų salų futbolininkės žaidė susispaudusios baudos aikštelėje, tarsi degtukų dėžutėje. Nepaisant to, aikštės šeimininkės ieškojo būdų antrą kartą nuginkluoti varžovių vartininkę ir tai pavyko 22-ąją mačo minutę, kai tolimą smūgį kaire koja paleidusi Ana Alekerpova po akimirkos jau buvo komandos draugių glėbyje – 2:0.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui vaizdas aikštėje nepasikeitė. „Gintra-Universitetas“ ir toliau dusino varžoves jų aikštės pusėje. Persvarą pavyko paversti įvarčiu 55-ąją minutę – pirmą savo įvartį atrankos turnyre pelnė pagrindinė Lietuvos klubo puolėja iš Brazilijos Isadora Freitas. Prabėgus vos 4 minutėms, dar vieną dūrį į fareriečių vartus smeigė Carolina Tabur – 4:0.

Uraganinį puolimą po pertraukos demonstravusios gintrietės ir toliau nemažino apsukų – dar po kelių minučių savo dublį tiksliu smūgiu pelnė I.Freitas.

Čia pat krito ir šeštasis įvartis, „hat-tricką“ įsirašė I.Freitas.

Lietuvos čempionės tęsė varžovių kančias ir 82-ąją rungtynių minutę pasižymėjo amerikietė Noel Baham. Finalinis teisėjos švilpukas užfiksavo daugiau nei užtikrintą atrankos turnyro šeimininkių pergalę – 7:0.

Lemiamas trečiąsias rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais rugpjūčio 13-ąją dieną, pirmadienį 18 val. Alytaus miesto stadione. Šiauliečių varžovėmis bus Sofijos „FC NSA“ ekipa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS