Italija atleido šalies futbolo dugną pramušusį trenerį | Diena.lt

ITALIJA ATLEIDO ŠALIES FUTBOLO DUGNĄ PRAMUŠUSĮ TRENERĮ

  • 0

Giampiero Venturos dienos prie Italijos rinktinės vairo – suskaičiuotos. Vilčių nepateisinęs treneris buvo atleistas po to, kai šalis pirmą kartą nuo 1958-ųjų nepateko į pasaulio čempionatą.

Išvykoje prieš Švediją italai pralaimėjo 0:1, o namuose nesugebėjo pasižymėti, rungtynės baigėsi 0:0, todėl būtent Švedijos komanda kitą vasarą važiuos į Rusiją.

Pats atleistas italų treneris nestokojo pasitikėjimo savimi ir sakė, kad jo pasirodymas buvo „vienas geriausių per 40 metų“.

„Aš pralaimėjau vos dvi rungtynes per dvejus metus“, – G.Ventura sakė televizijai „Le lene“ dar prieš atleidimą.

2016-siais G.Ventura pakeitė dabartinį Londono „Chelsea“ strategą Antonio Conte ir Italijos futbolo federacijos prezidento Carlo Tavecchio buvo apibūdinamas kaip „futbolo genijus“.

„Aš galiu tik atsiprašyti italų. Ne dėl pastangų, bet dėl rezultatų, kas yra svarbiausias dalykas“, – kalbėjo buvęs „Napoli“ ir „Sampdoria“ treneris.

Kai G.Ventura buvo pasamdytas, jam federacija įteikė dviejų metų sutartį, kuri turėjo baigtis po pasaulio čempionato Rusijoje.

Italijos futbolo federacijos prezidentas C.Tavecchio atleistą trenerį vis tiek apibūdino kaip inovatyvų ir turintį nepamatuojamą patirtį, kuri daugeliui žaidėjų padėjo pasiekti tarptautinį lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS