Jaunasis futbolo mėgėjas į čempionato finalą žengė kartu su C. Soares | Diena.lt

JAUNASIS FUTBOLO MĖGĖJAS Į ČEMPIONATO FINALĄ ŽENGĖ KARTU SU C. SOARES

  • 0

Sekmadienio vakarą į Prancūzijos „Stade de France“ stadioną žengė jaunasis futbolo sirgalius iš Lietuvos. Aštuonmetis Kirilas Ambrusevič į EURO 2016 finalą paėmęs už rankos palydėjo Portugalijos rinktinės gynėją Cédric Soares. Europos pirmenybių finale berniukas atstovavo Lietuvą tarptautinėje programoje „Į stadioną – su žvaigžde!”, kurios metu mažieji futbolo sirgaliai iš visos Europos lydėjo žaidėjus į čempionato rungtynes.

Drauge su jaunuoju Lietuvos atstovu į finalo rungtynių aikštę žengė ir mažieji futbolo aistruoliai iš kaimyninių Latvijos bei Estijos, taip pat Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Šveicarijos ir kitų žemyno šalių. Latvijos atstovas į stadioną palydėjo Prancūzijos rinktinės žaidėją Moussa Sissoko, Estijos – Portugalijos rinktinės gynėją Pepe.

Galimybę dalyvauti baigiamosiose čempionato rungtynėse ir į jų aikštę lydėti vieną iš „Euro 2016“ finalo žaidėjų K. Ambrusevič iškovojo balandį vykusioje programos „Į stadioną – su žvaigžde!” atrankoje, kurią organizuoja restoranų tinklas „McDonald‘s“.

Visos kelionės Prancūzijoje metu mažąjį futbolo aistruolį lydėjo jo tėtis Viačeslavas Ambrusevič. Greta galimybės į stadioną palydėti futbolo žvaigždes jiems įteikti bilietai gyvai stebėti finalo rungtynes.

Futbolo žaidėjų palydėtuves į didžiausių šio sporto renginių stadionus restoranų tinklas „McDonald‘s“ organizuoja jau beveik 15 m. Per visus šiuos metus tarptautinės programos „Į stadioną – su žvaigžde!“ dėka į Europos ir Pasaulio futbolo čempionatus išvyko beveik 4 tūkst. 6–10 metų amžiaus vaikų iš viso pasaulio.

Lietuvoje ši programa pradėta įgyvendinti 2008 m. Nuo to laiko į Europos ir Pasaulio futbolo čempionatus, įskaitant ir šiųmetį EURO 2016, išvyko 6 lietuviai. Jie atstovavo savo šaliai ne tik Prancūzijoje, bet ir Brazilijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ukrainoje, Austrijoje ir Šveicarijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS