Jaunių rinktinės treneris: mūsų tikslas – peržengti šį barjerą | Diena.lt

JAUNIŲ RINKTINĖS TRENERIS: MŪSŲ TIKSLAS – PERŽENGTI ŠĮ BARJERĄ

„Mūsų komanda tikrai stipri, tad esame pasirengę dideliems iššūkiams“, - prieš Europos jaunių (iki 17 metų) čempionato atrankos turnyro pradžią patikino Vytautas Vaškūnas. Jo žodžius patvirtino jau pirmosios rungtynės, kurias Lietuvos futbolininkai jau buvo beveik pralaimėję, bet per pridėtą laiką išplėšė lygiąsias su pajėgia Ukrainos komanda.

Drąsiai rungtynes pradėję lietuviai atsilikinėjo po Vladyslavo Supriahos įvarčio 16 minutę, tačiau rezultatą per pridėtinį laiką puikiu baudos smūgiu išlygino Edgaras Utkus. Kauniečio Vytauto Vaškūno auklėtiniai pelnė pirmąjį tašką, o sekmadienį jų Alytuje 17 val. lauks akistata su Norvegijos komanda. Norvegai per pirmąsias rungtynes penktadienį Kaune 0:2 nusileido Turkijos bendraamžiams.

- Treneri, koks tikslas keliamas jūsų rinktinei?, - paklausėme V.Vaškūno.

- Mes turime tikslą išeiti į elitinį raundą, tam reikia užimti bent antrąją vietą grupėje. Taip pat teorinių šansų neužkirstų ir trečioji vieta, nes geriausios trečiosios ekipos taip pat pateks į pagrindines pirmenybes. Tiesa, sistema labai įdomi. Tolyn žengs tik tos trečiosios komandos, kurios atims taškų iš dviejų geriausių grupės rinktinių. Tarkime, jei pralaimėsime abiem lyderiams ir įveiksime tik grupės autsaiderį, tai nieko neduos, tiksliau, neturėsime galimybių žengti toliau. Iš tiesu, ši sistema neįprasta, bet įdomi. Tačiau ji apdraudžia nuo tokių atvejų, kai grupėje yra dvi labai silpnos komandos, kurių viena įveikia kitą ir dėka to patenka tarp elitinių ekipų.

- Kaip vyko jūsų rinktinės pasirengimas?

- Ši komanda ruošėsi labai rimtai. Vaikinai sužaidė net 20 įvairių rungtynių. Kalbu apie du metus trukusį darbą. Mūsų rinktinei buvo skiriama daug Futbolo federacijos dėmesio. Pagrindinės repeticijos buvo šiemet - UEFA „Devenlop“ turnyras. Jame grūmėmės su Balkanų regiono valstybių atstovais ir tapome nugalėtojais. Taip pat gerai pasirodėme ir Baltijos taurės varžybose, kur užėmėme antrąją vietą, nusileisdami tik suomiams ir tik dėl prastesnio įvarčių santykio.

- Komandą sudaro Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai?

- Pagrindą sudaro NFA futbolininkai. Dauguma vaikinų yra atvykę iš mažesnių miestelių, tačiau yra ir panevėžiečių, ir klaipėdiečių, ir t.t. Tačiau, tarkime, tikrų kauniečių ir neturime.

- Ką galite pasakyti apie likusius varžovus?

- Norvegai, su kuriais žaisime sekmadienį, lyg ir būtų silpnesni iš grupės priešininkų, tačiau būtent šių metų gimimo (2000 metų) karta yra tikrai pajėgi. Neseniai turnyre Lenkijoje jie užėmė pirmąją vietą. O turnyras buvo tikrai pajėgus. Jei neklystu, jie ten įveikė ukrainiečius. Turkija yra futbolo šalis, tad jų rinktinės silpnos nebūna.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS