Kauniečiai aukštyn nepakilo | Diena.lt

KAUNIEČIAI AUKŠTYN NEPAKILO

Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) ekipai nepavyko priartėti prie kitos Kauno ekipos „Stumbras B“ pirmosios lygos dalyvių rikiuotėje. Jaunieji NFA futbolininkai vakar 0:2 nusileido Gargždų „Bangai“.

Vienas čempionato lyderių „Bangos“ klubas į Kauną atvyko skaičiuodamas nuostolius. Svečiai per čempionato pertrauką neteko keleto svarbių žaidėjų. Aurimas Skurdelis persikėlė į A lygos ekipą „Palanga“, o kaunietis Rokas Krušnauskas grįžo į gimtąjį miestą. Puolėjas taip pat rungtyniaus aukščiausioje lygoje - „Kauno Žalgirio“ klube. Juos pakeisti turėjo komandos naujokai, tarp kurių buvo ne viena žinoma pavardė iš Klaipėdos „Atlanto“. Vis dėlto klaipėdiečiai nesiryžo galutinai atsisveikinti su klubu ir į Gargždus neperėjo. Savo netektis skaičiavo ir NFA kolektyvas, kuriam padėti negalėjo tądien negalavęs žaidžiantysis treneris Nerijus Mačiulis.

Nepaisant netekčių, buvusio Lietuvos rinktinės saugo Tomo Tamošausko auklėtiniai iškart ėmėsi darbo ir jau pirmosiomis min. ėmė grasinti šeimininkų vartams. Vienas išpuolių jau 4-ąją min. baigėsi taikliu Dariaus Zubausko smūgiu. Išsiveržę į priekį, žemaičiai, kaip ir dera vieniems lygos lyderių, nemažino apsukų. Po 10 min. dar vieną kamuolį į Povilo Survilos ginamus vartus pasiuntė Genaras Samsonikas. Kauniečiai mėgino atsakinėti pavieniais dūriais, tačiau jiems sunkiai sekėsi net pereiti savo aikštės pusę. Nors antrajame kėlinyje žaidimas apsilygino, kur kas labiau patyrę „Bangos“ futbolininkai be didesnio vargo stabdė jaunimo bandymus bent sušvelninti rezultatą. Gynybos grandyje patikimai žaidė buvęs Klaipėdos „Atlanto“ klubo narys Kazimieras Gnedojus, A lygoje rungtyniavęs Deividas Padaigis, saugų linijoje kovingumu pasižymėjo Valdas Pocevičius.

Neišgelbėjo kauniečių ir po pertraukos į kovą mestas labiau patyręs Erikas Skripkinas. Šis saugas ne vienerius metus yra vilkėjęs Kauno „Stumbro“ komandos marškinėliais. Nors šeimininkai daugiau įvarčių nepraleido, taškus išsivežė „Banga“.  Po 14 mačų surinkę 30 taškų gargždiškiai kvėpuoja į nugarą turnyro lyderiui „Panevėžiui“ (31 taškas). Panevėžiečiai liko viršūnėje dėka sekmadienį pasiektos sunkios pergalės 4:2 išvykoje prieš „Pakruojį“.

Tuo tarpu NFA, per 13 rungtynių surinkusi tiek pat taškų, rikiuojasi 10 pozicijoje. Laipteliu aukščiau žengia „Stumbras B“. Ši Kauno komanda per 14 mačų sukaupė 18 taškų. Lentelės dugne – taškų nesurinkęs Klaipėdos „Koralas“ (14 vieta) ir 6 taškus turintis „Kupiškis“.

Gairės: futbolas, NFA, Banga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS