Kauno klubo vairininkas: didelis noras padarė meškos paslaugą | Diena.lt

KAUNO KLUBO VAIRININKAS: DIDELIS NORAS PADARĖ MEŠKOS PASLAUGĄ

Pralaimėjimas pirmajame A lygos čempionato mače – pamoka, iš kurios privalu padaryti tinkamas išvadas. Tokios pozicijos laikosi „Kauno Žalgirio“ klubo atstovai, 2018-ųjų sezono atidarymo dvikovoje nusileidę bendravardžiams iš sostinės.

Akistata Vilniaus „Sportimos“ manieže baigėsi įtikinama vilniečių pergale 2:0. Prie šeimininkų vairo debiutavo buvęs Kauno „Inkaro“ ir to paties Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas, buvęs vienas garsiausių Lietuvos rinktinės žaidėjų Aurelijus Skarbalius.

Tuo tarpu Mindaugas Čepas taip pat atsikando naujoko duonos, pirmą sykį oficialiame mače diriguodamas „Kauno Žalgiriui“. Nors debiutas apkarto, kauniečių treneris neprarado optimizmo.

„Laimėjo stipresnė komanda, tad belieka ją pasveikinti, - kalbėjo M.Čepas. - Turėjome savo rungtynių planą ir iš pradžių jo sėkmingai laikėmės. Pirmojoje dalyje pavyko veiksmai ginantis. Man patiko kaip mes reaguodavome į įvykius aikštėje, kaip persigrupuodavome. Tačiau strigome greitai išbėgant į ataką, neprilaikydavome kamuolio. Matyt, per didelis noras kuo greičiau pervesti kamuolį į priekį mums padarė meškos paslaugą“.

Pasak M.Čepo, antrasis kėlinys, nepaisant praleisto įvarčio, pasisekė netgi labiau. „Kauno Žalgiris“ šiame mače ant atsarginių suolo turėjo tik 3 aikštės žaidėjus. Paklaustas, ar dėl nepalankaus rezultato kaltos ir žaidėjų traumos bei kol kas per menka varžybinė patirtis, vairininkas atsakė:

„Mes neverkšlename, mūsų pasirengimo sąlygos tokios pat kaip ir kitų. Žinome, kur dabar esame, kur link einame. Lieka tik pasiraitoti rankoves ir sistemingai dirbti toliau“, - aiškino jis.

Jo kolega A.Skarbalius prisipažino jautęs jaudulį, nes po daugelio metų darbo Danijos klubuose bei kitose Lietuvos ekipose, jis grįžo į savo pirmąjį profesionalų klubą. Tik šį kartą kaip pagrindinis strategas.

„Pelnėme 3 taškus, nepraleidome, tad esu patenkintas. Pirmoms rungtynėms tai – gerai. Gal dažnokai klydome, neįmušėme daugiau ir taip palikome įtampos mače“, - dėstė A.Skarbalius.

Buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas neslėpė ir pats jautęs jauduliuką.

„Kauno komanda žaidė gana kompaktiškai, gerai gynėsi, pabaigoje stengėsi kelti pavojus prie mūsų vartų“, - kauniečiams komplimentų išsakė A.Skarbalius.

Kitas rungtynes „Kauno Žalgiris“ planuoja žaisti jau savo aikštėje – NFA stadione kovo 3 d. su „Trakais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS