Klubų skatinimo projektas įgauna palaikymą | Diena.lt

KLUBŲ SKATINIMO PROJEKTAS ĮGAUNA PALAIKYMĄ

  • 0

Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) iniciatyva yra ruošiamas „Lietuvos jaunimo integracijos į vyrų futbolą“ projektas, kuriuo siekiama paskatinti futbolo klubus remtis Lietuvos jaunaisiais futbolininkais.

Apie jį paprašėme pasidalinti informacija LVJFA prezidento Vytauto Vaškūno.

- Atskleiskite, kaip atsirado projekto idėja?

- Mūsų tikslas yra motyvuoti klubus ugdyti jaunuosius žaidėjus, kad pastarieji įgytų kuo daugiau žaidybinės praktikos vyrų futbole. Taškų kaupimo principas būtų panašus į Lenkijos ir keliose Europos valstybėse taikomą modelį. Projekte dalyvautų visi A, LFF I ir II lygų klubuose registruoti U-21 ir jaunesni žaidėjai. Norėdamas dalyvauti įskaitoje, žaidėjas turi sezone už klubą pirmenybėse sužaisti mažiausiai 5 visas rungtynes ir papildomai 270 min. laiko, t. y. bent 720 minučių.

Viena minutė – vienas taškas, tad kuo dažniau klubas leis žaisti jauniems žaidėjams, tuo didesnę taškų sumą klubui atneš žaidėjas. Žaidėjo, kuris turės auklėtinio statusą (36 mėnesius ugdomas klubo akademijoje), taškų už minutę skaičius bus padvigubintas. Svariai taškų pridėtų žaidėjo pasirodymas nacionalinėje ir jaunimo rinktinėse.

A, I, II lygoms galios atskiros taškų įskaitos, tad programoje galės dalyvauti visi profesionalūs Lietuvos klubai. Sezono pabaigoje įskaitų lyderiai gaus nustatytą piniginę premiją; tuo pačiu paskatintume klubus progresuoti į aukštesnę lygą, kur premijos klubui bus didžiausios.

- Kokie pradėti darbai realizuoti šį projektą?

- Esu įsitikinęs, kad tai puikus projektas, kurio Lietuvos futbolui labai reikia. Spalio 3 d. Vykdomojo komiteto posėdyje kartu su LVJFA valdybos nariu I. Švabovičiumi pristatėme pagal Lenkijos futbolo federacijos modelį kaip integruoti jaunuosius šalies futbolininkus į vyrų futbolą.  Susilaukėme didelio palaikymo, Vykdomojo komiteto nariai pasiūlė sukurti darbo grupę-komitetą ir niuansus suderinti su visom suinteresuotomis pusėmis bei projektą paruošti balsavimui.

Jau šį pirmadieni įvyko pirmasis darbo grupės posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga valdybos pirmininkas V. Murauskas, Futbolo žaidėjų sąjungos prezidentas G. Babravičius, Licencijavimo skyriaus vadovas L. Zibolis bei mūsų asociacijos nariai I. Švabovičius, D. Bička, R. Každanas ir A. Kvalkauskas. Buvo darbinė diskusija, kurioje išgryninome detales ir ateities žingsnius. Visi suprantame projekto reikšmingumą Lietuvos futbolui  ir palaikome šią idėją.

- Kokie kiti žingsniai?

- Turime namų darbų, kuriuos reikia atlikti per dvi savaites  - iki lapkričio 27 dienos darbo grupės posėdžio, į kurį pakviesime didesnę suinteresuotų pusių auditoriją, LFF prezidentą ir generalinį sekretorių, Pirmos lygos atstovus, Ekonomikos komiteto pirmininką, Nacionalinės futbolo akademijos direktorių, keletą Vykdomojo komiteto narių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS