LFF tirs incidentus sostinės stadione | Diena.lt

LFF TIRS INCIDENTUS SOSTINĖS STADIONE

Lietuvos futbolo federacija (LFF) išreiškė susirūpinimą ir pradėjo išsamų tyrimą dėl incidentų, kurie įvyko spalio 12 dieną LFF stadione sostinėje 2016 metų Europos čempionato E grupės atrankos rungtynėse tarp Lietuvos ir Anglijos (0:3) rinktinių.

Tuo pačiu LFF išreiškė apgailestavimą dėl nesklandumų, kuriuos patyrė futbolo mėgėjai bei aistruoliai stadione.

"LFF pažymi, kad rungtynių saugumo užtikrinimui buvo pradėta ruoštis dar vasarą. Buvo organizuojami susitikimai su Anglijos futbolo asociacijos saugumo specialistais, konsultuojamasi su UEFA, Lietuvos teisėtvarkos ir apsaugos tarnybų atstovais. Atsižvelgiant į esamą stadiono infrastruktūros bei suderintą saugumo planą buvo griežtai paskirstomi ir atribojami abiejų šalių komandų aistruoliai, praėjimai, skirtos papildomos saugos darbuotojų pajėgos, įgaliotai bendrovei vykdant prekybą internetu, buvo įvertintos grėsmės dėl bilietų įsigijimo apeinant draudimus ir prevencijos priemones. Deja, ne visos priemonės užtikrino siektus rezultatus", - sakoma LFF pareiškime.

Teigiama, jog galutinės išvados dėl pagal kompetenciją pasitelktų partnerių veiksmų, atsakomybės ribų ir priemonių taikymo proporcingumo bus padarytos atlikus išsamią aplinkybių analizę, apibendrinus bendradarbiavusių šalių pateiktą medžiagą.

Tuo pačiu konstatuojama, kad esama LFF stadiono infrastruktūra "negali patenkinti nei visų žiūrovų poreikių, nei užtikrinti visiško svečių ir namų aistruolių atskyrimo bei saugumo bei srautų išskirstymo, o stadiono plėtros galimybės yra labai ribotos".

Pažymima, jog alternatyvos organizuoti tokio masto tarptautines varžybas LFF neturi, todėl tikisi, kad nepaisant patirtų nesklandumų ir objektyvios situacijos Vilniaus mieste, diskusijos savivaldybėje ir Vyriausybėje dėl šiuolaikinius saugumo ir techninius reikalavimus atitinkančio reprezentatyvaus stadiono statybos bus tęsiamos.

LFF taip pat padėkojo visiems futbolo gerbėjams, rinktinės aistruoliams, kurie pirmadienį atvyko palaikyti rinktinę sostinės stadione.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užpelkis

Ką čia peza tie LFF atstovai ? Apie kokį pasiruošimą ? Užtektu, kad tie su šalmais būtu prieš rungtynes išsisklaidę stadione, o ne atlėkę tada, kai mužikai iš Anglijos provincijos pragertais snukiais ėmė įžeidinėti lietuvius. Gėda apie tai kalbėti į ką buvo panašus vaizdas stadione. Aš pats vos spėjau pasprukti į šalį, kai prasidėjo muštinės. Niekad nemačiau vienoje vietoje tiek daug angliškai kalbančių zekų. Šlykštus reginys.

Piktas

Tokia pat betvarkė buvo Rytų tribūnos C sektoriuje. Nors anglai turėjo bilietus tik į A ir B sektorius, jie sulindo ir į C ir susigrūdo prie atitvaro šalia aikštės. O apsauginiams хоть бы х... Sakom, patikrinkit jų bilietus ir suvarykit į bilietuose nurodytas vietas. O tie stovi ir lemena: "Ką mes galime padaryti". Kai pradėjom griežčiau reikalauti, vienas apsauginis nusišluostė iš nosies tekantį snarglį ir pradėjo mums aiškinti, kokius jis turi įgaliojimus, ir mūsų primygtynius prašimus įvesti sektoriuje tvarką, jis pradės traktuoti kaip nustatytos tvarkos pažeidimą. Tai štai, mieli tautiečiai, reikia džiaugtis, kad jums suteikė teisę sumokėti 55 € ir už juos leido pajusti stadiono dvasią, o kai kuriuos už į bilietą įeinančią kainą dar vaišino bananais ir pipirinėmis dujomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS