Lietuviai turi aiškią nuomonę, kas laimės pasaulio futbolo čempionatą | Diena.lt

LIETUVIAI TURI AIŠKIĄ NUOMONĘ, KAS LAIMĖS PASAULIO FUTBOLO ČEMPIONATĄ

  • 2

Pasaulio futbolo čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Šeštadienį po Belgijos ir Anglijos rinktinių susitikimo paaiškės, kam atiteks bronzos medaliai, o sekmadienį nugalėtojų taurę į viršų kels Prancūzijos arba Kroatijos futbolininkai.

Lietuvių nuomone, tiek mažajame, tiek pagrindiniame finale yra aiškūs favoritai.

Favoritai – belgai

Jau šeštadienį paaiškės Pasaulio čempionato bronzos medalininkai.

Kalbant apie pagrindinį rungtynių laiką, bukmekerių nuomone, Belgija turi 43 proc. galimybių laimėti, Anglija - 30 proc. ir 27 proc. tikimybė, kad bus lygiosios.

Kad užims 3 vietą, įskaitant galimą pratęsimą ir baudinius, belgų šansai prieš anglus vertinami 60 prieš 40 proc.

Statydami už pagrindinį rungtynių laiką, 60 proc. žmonių tiki Belgijos pergale, 20 proc. mano, kad bus lygiosios.

20 proc. galvoja, kad triumfuos anglai. Už tai, kas čempionate užims 3 vietą (įskaitant galimą pratęsimą ir baudinius) net 80 proc. statymų už Belgiją ir tik 20 už Angliją.

„Belgų koeficientai yra ženkliai mažesni, nei anglų, bet labai sunku prognozuoti rungtynes dėl trečiosios vietos. Niekas nežino, kaip komandos sureaguos po pralaimėjimo pusfinalyje. Niekas nežino, kokias sudėtis pasirinks treneriai – ar bus leidžiami pagrindiniai žaidėjai, ar bus leidžiama pasireikšti mažiau žaidusiems futbolininkams. Bukmekeriai spėja, kad belgai labiau norės bronzos“, - teigia bendrovės „Top Sport“ įkūrėjas Gintaras Staniulis.

Kroatija – ne staigmena

Sekmadienį paaiškės ir naujieji pasaulio čempionai.

Kalbant apie pagrindinį rungtynių laiką bukmekerių nuomone Prancūzija turi 50 proc. galimybių laimėti, Kroatija 20 proc. ir 30 proc. tikimybė, kad bus lygiosios.

Kad taps čempionais, įskaitant galimą pratęsimą ir baudinius, prancūzų šansai prieš kroatus vertinami 58 prieš 42 proc.

Lietuvos futbolo aistruolių nuomonė dar kategoriškesnė. Statydami už pagrindinį finalo rungtynių laiką 67 proc. žmonių tiki Prancūzijos pergale, 10 proc. mano, kad bus lygiosios ir 23 galvoja, kad triumfuos kroatai.

Kalbant apie galutinį rezultatą, už Prancūzija stato 69 proc. lietuvių, už Kroatiją – 31.

„Kol kroatai pasiekė finalą, jie sužaidė dar vienerias papildomas rungtynes – trijuose mačuose buvo žaidžiami pratęsimai, o tai iš viso yra 90 minučių. Matome, kad kroatų nėra toks ilgas atsarginių žaidėjų suolas, kaip prancūzų. Be to, kalbama apie Ivano Rakitičiaus mikrotraumas, apie Ivano Perišičiaus sveikatos problemas. Būtent dėl šių priežasčių bukmekeriai spėja, kad Prancūzija yra aiški favoritė, bet tai yra finalas. Bet kuris žaidėjas pasirodęs aikštėje padarys maksimumą“, - teigia G. Staniulis.

Jo teigimu, kroatų patekimą į finalą negalima laikyti didele staigmena, nes jų sudėtis išties įspūdinga.

„Aš dar prieš čempionatą sakiau, kad kroatai gali tapti čempionais. Tokią išvadą buvo galima daryti išvydus jų sudėtį. „Ant popieriaus“ kroatai visada labai stipriai atrodė, bet nebuvo gero mikroklimato. Jau čempionato pradžioje jie iš komandos pašalino Nikolą Kaliničių. Tai yra spėliojimai, bet matyt, kad tai padėjo – kiti žaidėjai mobilizavosi, yra tvarka ir niekas su jiems nenuolaidžiaus. Tai komandai pridėjo valios savybių. Matome, kad komanda ir atsilikdama nepalūžta ir sugebėjo prasibrauti į finalą“, - sako G. Staniulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šiaip

Ivano Rakitičiaus meistriškumas yra begalinis , nes žinoma, kokiose komandose ir su kuo treniravosi, o ten treniruotės fantastiškos. Tikiu kroatais ir žaviuosi jų treneriu, tikiu Rakitičiaus faktoriumi.

už baltaveidžius kroatus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS