Lietuvos futbolo klubų laukia pažįstami ir grėsmingi varžovai | Diena.lt

LIETUVOS FUTBOLO KLUBŲ LAUKIA PAŽĮSTAMI IR GRĖSMINGI VARŽOVAI

  • 0

Lietuvos futbolo klubai, dalyvausiantys Europos turnyruose, sužinojo pirmuosius savo varžovus – teks apsilankyti Šiaurės Makedonijoje, Lenkijoje, Moldovoje, galbūt ir Turkijoje.

Kreipėsi į UEFA

Čempionų lygos pirmo atrankos etapo rungtynes Vilniaus žalgiriečiai žais su Strugos „Trim-Lum“ ekipa iš Šiaurės Makedonijos.

Dvikovos numatytos liepos 11-ąją (arba 12 d.) Vilniuje ir 18-ąją (arba 19 d.) Šiaurės Makedonijoje, tačiau „Žalgiris“ pateikė prašymą Europos futbolo asociacijų sąjungai (UEFA) sukeisti rungtynių vietas dėl Lietuvos sostinėje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

Šiaurės Makedonijos čempionai Europos turnyre žais antrą kartą. Pernai Konferencijų lygoje jie bendru rezultatu 2:5 nusileido „Liepaja“ komandai.

Jei Dariaus ir Girėno stadiono tribūnuose bus daug žiūrovų, tai ir komanda visai kitaip žais.

Jeigu vilniečiai įveiks makedonų barjerą, antrame Čempionų lygos atrankos etape „Žalgirio“ lauks akistata su 23 kartus Turkijos čempionu, 2000 m. Europos taurės laimėtoju Stambulo „Galatasaray“.

Į Kauną atvyks „Lech“

Lietuvos vicečempionas „Kauno Žalgiris“, iškart užsitikrinęs vietą Konferencijų lygos antrame atrankos etape, išmėgins jėgas su Poznanės „Lech“ komanda.

Pernai „Lech“ nukeliavo iki pat šios lygos ketvirtfinalio, kuriame neprilygo italų „Fiorentina“ ekipai (1:4 ir 3:2).

Pirmos „Kauno Žalgirio“ ir „Lech“ rungtynės turėtų vykti liepos 27 d. Poznanėje, o atsakomosios – rugpjūčio 3 d. Kaune.

Konferencijų lygos atrankos pirmą etapą „Panevėžio“ futbolininkai pradės maču su gerai pažįstama Orhejaus „Milsami“ (Moldova) vienuolike.

Lietuvos futbolo A lygos čempionato lyderiai panevėžiečiai savo aikštėje žais liepos 13 d., o atsakomąsias svečiuose – 20 d.

Praeitą sezoną „Panevėžys“ taip pat kovėsi su „Milsami“ ekipa ir buvo priverstas pasitraukti iš turnyro (0:0 ir 0:2).

„Kai pamačiau galimų varžovų sąrašą, nenorėjau nė vieno iš jų, išskyrus „Milsami“. Yra likęs kartėlis ir mūsų pačių kaltės, gal ir komanda jaučia, kad pernai galėjome pasiekti daugiau. Mums suteiktas antras šansas – reikia nepadaryti tų pačių klaidų. Lengva nebus, „Milsami“ – patyręs ir pajėgus oponentas. Įvertinus pernykštį mačą, šį varžovą galime įveikti, bet viskas spręsis aikštėje“, – svarstė Panevėžio klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas.

Tikisi sirgalių palaikymo

Debiuto Konferencijų lygoje laukianti Kauno rajono „Hegelmann“ komanda varžysis su kitu Šiaurės Makedonijos atstovu – Skopjės „Shkupi“.

Liepos 13 d. – rungtynės Kaune, 20 d. – Skopjėje.

„Gavome tokius varžovus, kokių nusipelnėme. Manau, kad jie – vieni stipriausių iš tų, kuriuos mums galėjo lemti burtai (grupėje dar buvo Liuksemburgo, Farerų salų, Maltos, Gibraltaro ir Andoros klubai – red. past.). Norėtųsi, kad į varžybas Kaune ateitų kuo daugiau žiūrovų. Jei jų tribūnose bus daug, tai ir komanda visai kitaip žais”, – kalbėjo „Hegelmann” vyriausiasis treneris Andrius Skerla.

Pernai Skopjės ekipa buvo patekusi į Europos lygos trečią atrankos etapą, kur 1:3 ir 1:2 pralaimėjo „Shamrock Rovers“ (Airija).

Šiomis dienomis Kauno rajono komandą sustiprino gerai pažįstamas žaidėjas – anksčiau „Hegelmann” aprangą vilkėjęs brazilas Alexas de Souza. 22-ejų krašto saugas sugrįžo į Lietuvą praleidęs pusę sezono Turkijos antroje lygoje, kur atstovavo „Boluspor“ klubui.

Geriausiai brazilui „Hegelmann“ gretose sekėsi pernai – pelnė 8 įvarčius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Tris kartus A. de Souza buvo išrinktas A lygos čempionato mėnesio geriausiu jaunuoju žaidėju.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS