A lyga: problemų neturėjo tik „Sūduva“ ir „Stumbras“ | Diena.lt

A LYGA: PROBLEMŲ NETURĖJO TIK „SŪDUVA“ IR „STUMBRAS“

  • 0

Lietuvos futbolo A lygoje šią savaitę buvo sužaisti 17 turo mačai. Po jų skirtumas tarp lyderių nepasikeitė – Marijampolės „Sūduva“ ir toliau turi 8 taškų pranašumą prieš Vilniaus „Žalgirį“ bei yra žaidusi rungtynėmis mažiau.

Pavojus. Vienerios rungtynės 17 ture neįvyko. Futbolo federacija sulaukė perspėjimo iš lažybų stebėsenos sistemos „Sportradar“, kad Klaipėdos „Atlanto“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynių eigai nesąžiningo pasipelnymo tikslais galėjo būti daroma įtaka. Bandant apsidrausti nuo bet kokių galimų sukčiavimo atvejų, šios rungtynės atidėtos neribotam laikui

Lyderiai. „Marijampole, laikykis“, – prieš 17 turo rungtynes svečiuose su „Sūduva“ pranešė „Jonavos“ klubo socialinė paskyra. Tiesa, laikytis teko patiems jonaviečiams. Nors A lygos lyderiai ir nesužaidė geriausių sezono rungtynių, vis tik sugebėjo 2:0 palaužti savo oponentus. O vieną įvartį pelnė po traumos atsigavęs „Sūduvos“ legionierius iš Čilės Gersonas Acevedo. Čilietis A lygoje yra pasižymėjęs 4 kartus.

Naujovė. Futbolo gerbėjai įpratę matyti „Sūduvos“ komandą žaidžiančią penkių gynėjų linija. O mače prieš „Jonavą“ išsirikiavo keturi marijampoliečių gynėjai. Vidurio gynėjų tandemą pirmą kartą sudarė Aleksandras Živanovičius ir Povilas Leimonas, kadangi Algis Jankauskas ir Semiras Kerla šias rungtynes praleido dėl geltonų kortelių. Jonaviečių puolėjas Laurynas Stonkus susikūrė porą progų pavojingiems smūgiams, tačiau eksperimentinės sudėties sūduviečių gynyba šį kartą įvarčių nepraleido.

Debiutas. Specialistas iš Ispanijos Jose Antonio Vicuna, dar vadinamas Kibu, „Trakų“ trenerio pareigose debiutavo nesėkmingai. Žaidybinę krizę išgyvenantys trakiškiai Kaune 0:1 pralaimėjo „Stumbro“ komandai. „Neatrodėme prastai ir turėjome progų pasižymėti. Visgi turime tobulėti tiek gynyboje, tiek puolime ir žaisti labiau komandinį futbolą“, – vertino Kibu.

Pašalinimai. Nuo sezono pradžios „Sūduvą“ atkakliai bandantis pavyti „Žalgiris“ 17 ture savo aikštėje 2:0 pranoko „Palangos“ komandą. Kitą savaitę lyderiai susitiks tarpusavio akistatoje Marijampolėje, o prieš ją vilniečių treneriui Aurelijui Skarbaliui nestigs rūpesčių. Jo auklėtiniai dvikovą su „Palanga“ baigė vos devyniese. 60 minutę raudoną kortelę užsidirbo varžovą užsipuolęs Slavko Blagojevičius, o jau per teisėjo pridėtą laiką antro teisėjo įspėjimo sulaukė Linas Klimavičius. Abu žalgiriečiai Marijampolėje žaisti negalės.

Ambicijos. Kauno „Stumbras“ žaidžia geriausią sezono atkarpą. Portugalo Mariano Barreto auklėtiniai per kelias dienas vieną po kito parklupdė praėjusio sezono prizininkus „Žalgirį“ bei „Trakus“ ir turi pagrįstų ambicijų kovoje dėl prizinės vietos A lygoje. „Stumbras“ tik 2 taškais atsilieka nuo 3-ioje vietoje esančių „Trakų“, o taip pat yra sužaidęs 2 rungtynėmis mažiau. Tai leidžia manyti, kad kovoje dėl medalių užvirs nemenka intriga. „Pademonstravome, kad rimtai žvelgiame į Lietuvos čempionato kovas“, – sakė M.Barreto.

Europa. UEFA būstinėje įvykusios burtų traukimo ceremonijos metu visi stipriausi Lietuvos klubai sužinojo varžovus Europos taurių varžybose. Čempionų lygos kampaniją „Sūduva“ pradės kova su stipriausiu Kipro klubu Nikosijos APOEL. Europos lygos pirmame atrankos rate Lietuvos taurės laimėtojas „Stumbras“ žais prieš kitą Kipro komandą Limasolio „Apollon“, o „Žalgirio“ varžovus sužinos po „Birkirkara“ (Malta) ir „Klaksvik“ (Farerų Salos) mačo. Kiek anksčiau paaiškėjo, kad „Trakų“ laukia akistata su „Cefn Druids“ iš Velso.

Draudimas. Kovų Europoje klubai laukia su nekantrumu. Vis tik „Žalgirio“ treneris A.Skarbalius trečiadienį savo žaidėjų pareikalavo nesiblaškyti: „Įdomi situacija, kai galimus varžovus Europoje sužinojome savo rungtynių su „Palangos“ komanda dieną. Būtent todėl žaidėjams rūbinėje uždraudžiau kalbėti apie Europos lygos burtus. Pats taip pat paieškojau tik paviršutinės informacijos Vikipedijoje ir viskas tuo baigėsi. O nuo šiol apie būsimus varžovus stengsimės atrasti kuo daugiau informacijos.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS