A lyga: „Sūduvos“ pergalė ir netikėta „Žalgirio“ nesėkmė | Diena.lt

A LYGA: „SŪDUVOS“ PERGALĖ IR NETIKĖTA „ŽALGIRIO“ NESĖKMĖ

  • 0

Prasidėjus pasaulio čempionatui atsinaujino ir Lietuvos futbolo lygos kovos: pirmenybių lyderiai Marijampolės „Sūduva“ padidino savo lyderystę šalies pirmenybėse, kai šeštadienį pasiekė pergalę Palangoje, o taškus namie prarado artimiausias persekiotojas Vilniaus „Žalgiris“.

Per 15 mačų 39 taškus surinkusi Marijampolės „Sūduva“ Palangos miesto stadione atseikėjo šeimininkams keturis įvarčius ir laimėjo 4:1.

Pirmojo sūduviečių įvarčio ilgai laukti neteko, o prie jo nemaža dalimi prisidėjo ir palangiškiai. 9 minutę po Vaido Slavicko perdavimo į baudos aikštelę „Palangos“ gynėjas Justas Raziūnas sustabdė kamuolį ranka. Teisėjo skirtą 11 m baudinį realizavo ir „Sūduvą“ į priekį išvedė Ovidijus Verbickas.

Marijampoliečiai labai aktyviai pradėj antrą kėlinį ir „Palangos“ vartininkas Tadas Norbutas gelbėjo savo komandą po pavojingų Algio Jankausko ir Andro Švrljugos smūgių. Bet 54 minutę T.Norbutas buvo bejėgis, kai O.Verbicko pradėtą kombinaciją tiksliu smūgiu pabaigė Karolis Laukžemis.

Nepraėjus dešimčiai minučių, „Sūduvos“ pranašumas pasiekė trijų įvarčių ribą. Baudos aikštelėje K. Laukžemio siųsto kamuolio sulaukęs olandas Rigino Cicilia proga pasinaudojo bei neprašovė.

Ketvirtą svečių įvartį 80 minutę įmušė „Sūduvos“ kroatas Andro Švrljuga. Palangiškiai dar atsakė Simono Urbio tiksliu smūgiu, tačiau sezono lyderiams tai nesutrukdė iškovoti dvyliktos pergalės čempionate.

Tuo pačiu marijampoliečiai sulaukė palankių naujienų iš Vilniaus, kur „Žalgiris“ 0:1 (0:0) pralaimėjo Kauno „Stumbrui“.

„Sūduva“ šiuo metu turi 8 taškų pranašumą prieš „Žalgirį“ ir yra žaidusi rungtynėmis mažiau už vilniečius, kurie vėl lipo ant to paties grėblio.

Pernai žalgiriečiai pralaimėjo „Stumbrui“ Lietuvos futbolo federacijos finalą.

Šįkart vėl viską lėmė vienas kauniečių įvartis. Marcosas Junioras 58 minutę nuginklavo Vilniaus klubo vartininką Džiugą Bartkų ir padėjo kauniečiams iškovoti tris taškus.

„Stumbras“ su 19 taškų rikiuojasi penktoje vietoje tarp aštuonių A lygos klubų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS