A lygoje po antrojo turo – dvivaldystė | Diena.lt

A LYGOJE PO ANTROJO TURO – DVIVALDYSTĖ

  • 0

Per šventinį savaitgalį Lietuvos futbolo A lygos čempionate buvo sužaistos antrojo turo rungtynės. Portalas alyga.lt pateikia turo apžvalgą.

Tik du klubai sezoną pradėjo pergalėmis ir dalinasi 1-2 pozicijas - Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“. Abu čempionato favoritai antrajame ture iškovojo užtikrintas pergales. „Žalgiris“ svečiuose 3:0 pranoko lygos debiutantą „Panevėžį“, o „Sūduva“ taip pat išvykoje 5:0 nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“.

„Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos Tomislavas Kišas pirmauja rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše. Kol kas jo sąskaitoje - keturi įvarčiai. T. Kišas po du įvarčius įmušė tiek į „Palangos“, tiek į „Panevėžio“ vartus.

Panevėžyje įvarčiu prie „Žalgirio“ pergalės prisidėjo ispanas Victoras Perezas, komandą papildęs prieš šį sezoną.

„Jaučiuosi gerai. Supratimas su komandos draugais vis gerėja. Tikiuosi, kad tai tik kelio didelių pergalių link pradžia. Šiuo metu jaučiuosi ženkliai geriau nei tuomet, kai atvykau. Žinojau, kad Panevėžyje nebus lengva, tačiau mes gerai atlikome savo darbą ir tikrai buvome verti šios pergalės“, - fkzalgiris.lt kalbėjo anksčiau savo karjeroje pusšimtį rungtynių Ispanijos aukščiausioje lygoje sužaidęs V. Perezas.

„Kauno Žalgirio“ legionierius iš Brazilijos Joao Figueiredo tapo pirmojo šio sezono hetriko autoriumi. Brazilas tris kartus kamuolį siuntė į „Palangos“ vartus, o jo komanda varžovus nugalėjo 6:1.

„Tai buvo puiki pergalė, kuri pridės komandai pasitikėjimo. Esu laimingas, nes tai mano pirmasis hetrikas profesionalo karjeroje“, - po rungtynių džiaugėsi J. Figueiredo.

Pirmosios lygiosios šį sezoną užfiksuotos Vilniaus „Riterių“ ir Kauno „Stumbro“ akistatoje. Sostinės „Sportimos“ manieže vykęs mačas baigėsi be įvarčių 0:0.

Antrojo turo išvakarėse „Sūduva“ pristatė vieną žymiausių savo naujokų, JAV MLS lygoje žaidusį Vytautą Andriuškevičių, tuo nustebindama futbolo bendruomenę.

„Sūduva“ labiausiai rodė norą ir mums pavyko labai paprastai susikalbėti. Aš čia labai daug užsidirbti nenorėjau, tiesiog norėjau rasti komandą, kurioje sutaptų mūsų mąstymas ir galėčiau įsivažiuoti“, - sprendimo motyvus keltis į Marijampolę aiškino V. Andriuškevičius.

Tiesa, naujoje komandoje jis dar nedebiutavo.

Naujasis Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas šią savaitę paskelbė žaidėjų, kurie pakviesti rengtis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Liuksemburgo ekipa, sąrašą. Šiam mačui pakviesta 10 A lygos futbolininkų - Algis Jankauskas, Rolandas Baravykas, Rimvydas Sadauskas, Vaidas Slavickas, Valdemaras Borovskis, Vytautas Andriuškevičius, Donatas Kazlauskas, Modestas Vorobjovas, Saulius Mikoliūnas ir Paulius Golubickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS