Neįgaliojo vežimėlis? Per anksti! | Diena.lt

NEĮGALIOJO VEŽIMĖLIS? PER ANKSTI!

Gabrielis Batistuta paneigė gandus, kad jam gali būti amputuotos abi kojos. "Taip, man jas tebeskauda, tačiau kol kas nesirengiu atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį", – sakė 46-erių legendinis Argentinos futbolininkas.

Gabrielis Batistuta paneigė gandus, kad jam gali būti amputuotos abi kojos. "Taip, man jas tebeskauda, tačiau kol kas nesirengiu atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį", – sakė 46-erių legendinis Argentinos futbolininkas.

Negalėjo vaikščioti

2005-aisiais, baigęs profesionalo karjerą, G.Batistuta pareiškė, kad jį kamuoja dideli kojų skausmai.

"Pastebėjau, kad vengiu ar iš viso negaliu vaikščioti. Kartais gamtos reikalus atlikdavau lovoje it beviltiškas ligonis, nors tualetas buvo už poros metrų. Kulkšnis skaudėjo taip, kad paprašiau gydytojo amputuoti kojas, nes kančia buvo nepakeliama. Jis pavadino mane bepročiu", – pasakojo buvęs futbolininkas.

Pasak G.Batistutos, minčių apie radikalią išeitį – amputaciją – kilo susipažinus su žinomo Pietų Afrikos Respublikos (PAR) lengvaatlečio, parolimpinio sporto žvaigždės Oscaro Pistoriuso gyvenimo istorija – jis nuo vaikystės turi abiejų kojų protezus.

"Problema ta, kad mano kūnas rėmėsi tik į kaulus, neturėjau jokių kremzlių, raiščių ir sausgyslių. Savijauta pamažu prastėjo", – teigė argentinietis.

Savijauta vis gerėja

Per savo karjerą G.Batistuta atstovavo Argentinos, Italijos ir Kataro klubams ("Newell's Old Boys", "River Plate", "Boca Juniors", "Fiorentina", "AS Roma", "Inter", "Al Arabi"), vienuolika metų – nacionalinei rinktinei (78 rungtynės, 56 įvarčiai).

"Pirmiausia įsigijau įtvarus, kad galėčiau stovėti, nueiti nedidelius nuotolius. Tuo pat metu daug mankštinausi, įvairiomis procedūromis ir vaistais stiprinau kojas. Per metus reikalai pagerėjo, o dabar jaučiuosi neblogai. Neįsivaizduoju, kas galėjo paskleisti gandus, kad man kojų amputacija – neišvengiama", – stebėjosi Gabrielis.

Jis pripažino, kad skausmai nevisiškai išnyko, tačiau pabrėžė žinąs, kaip jų išvengti ar greitai juos nuslopinti.

Žavisi L.Messi žaidimu

1999-aisiais geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose G.Batistuta užėmė trečią vietą, į priekį praleidęs brazilą Rivaldo ir britą Davidą Beckhamą.
"Tebesklando mitas, esą aš nemėgau futbolo. Tai netiesa. Man patiko treniruotis, žaisti, netgi tiesiog būti stadione. O nemėgau ginčytis su teisėjais, varžovais", – interviu "France Football" pripažino dukart "Copa America" laimėtojas.

Šiomis dienomis G.Batistuta įdėmiai stebi "Copa America" varžybas ir labiausiai žavisi Argentinos rinktinės bei klubo "Barcelona" lyderiu Lioneliu Messi.

"Jis – unikalus. Vyrukas iš kitos planetos. Tai, kaip jis žaidžia futbolą, yra šedevras. Kiekvieną kartą iš Lionelio tikimasi titaniškų žygdarbių, tačiau tai natūralu – jis pats prie to pripratino sporto aistruolius. Kita vertus, sirgaliai medžioja kiekvieną Leo klaidą, bet objektyviausias L.Messi vertintojas – jis pats", – svarstė G.Batistuta.

Į klausimą, kokia būtų Argentinos rinktinė, jeigu tektų joje žaisti kartu su L.Messi, G.Batistuta atsakė: "Esu tikras, kad įmuščiau mažiau įvarčių, nei tai pavyko padaryti, ir karjerą nacionalinėje komandoje baigčiau anksčiau."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS