Pasaulio futbolo čempionatas: Serbija palaužė Kosta Rikos rinktinę | Diena.lt

PASAULIO FUTBOLO ČEMPIONATAS: SERBIJA PALAUŽĖ KOSTA RIKOS RINKTINĘ

  • 0

Sekmadienį Samaroje prasidėjo E grupės kovos. Pirmojoje dvikovoje, pažymėtoje masiniu susistumdymu, savo pranašumą įrodė Serbijos rinktinė, kuri rezultatu 1:0 nugalėjo Kosta Riką.

Kosta Rika jau penktą kartą žaidžia pasaulio futbolo čempionate. Pirmąjį kartą 1990 metais jie pateko į atkrintamąsias rungtynes. Geriausias rinktinės pasiekimas – patekimas į ketvirtfinalį, kuriame 2014 metais Brazilijoje ji susitiko su Nyderlandų rinktine. Mačas baigėsi lygiosiomis, o išaiškinti nugalėtoją padėjo tik 11 metrų baudiniai. 2014 metų pasaulio čempionato grupių etape Kosta Rika buvo pirma savo grupėje ir aplenkė tokias komandas kaip Anglija, Italija ir Urugvajus.

Kosta Rika laimėjo tris iš keturių pirmųjų rungtynių pasaulio futbolo čempionate. Įdomu ir tai, kad dabartinis Kosta Rikos treneris Oscaras Ramirezas debiutuoja šiame turnyre kaip treneris, tačiau kaip žaidėjas su Kosta Rikos rinktine jis pasaulio čempionate žaidė 1990 metais.

Ryškiausia Kosta Rikos žvaigždė – vartininkas Leyloras Navasas iš Madrido „Real“ klubo.

Serbija pasaulio čempionate dalyvauja antra kartą, tačiau serbai anksčiau sudarė didžiąją dalį jau neegzistuojančios Jugoslavijos rinktinės, kuri 1930 ir 1962 metų pasaulio čempionatuose buvo ketvirta.

Serbija pasaulio čempionate niekada nelaimėjo pirmųjų rungtynių ir iš viso yra laimėjusi vos vienerias rungtynes – 2010 metais prieš Vokietijos rinktinę.

Prieš rungtynes Kosta Rikos treneris O. Ramirezas teigė, kad svarbiausios rungtynėse bus pirmosios 20 minučių, o susitikimo baigtį nulemts tai, kas pirmasis įmuš įvartį.

Serbijos treneris Aleksandras Kararovas sakė, kad vien patekimas į pasaulio čempionatą Serbijai yra geras pasiekimas, tačiau jie sieks, kad ši rinktinė pirmą kartą istorijoje eitų toliau nei grupių etapas.

Mačą rinktinės pradėjo tokiomis sudėtimis:

Patvirtinus startines sudėtis paaiškėjo, kad Serbijos rinktinės žaidėjas Branislavas Ivanovičius tapo daugiausiai kartų nacionalinei rinktinei atstovavusiu žaidėju. Jam šios rungtynės yra 104-os nacionalinėje rinktinėje.

Teisėjas iš Senegalo Malangas Diedhiou`as paskelbė rungtynių pradžią. Mačas prasidėjo be jokios žvalgybos. Prie abiejų rinktinių vartų jau pirmosiomis minutėmis buvo kuriamos pavojingos atakos.

Kol kas rinktinės propaguoja atvirą futbolą, kuriame mažai trumpų perdavimų, o rungtynių tempas pakankamai greitas. Kaip savo interviu sakė Kosta Rikos treneris O. Ramirezas, pirmosios 20 minučių rungtynėse yra labai aktyvios.

Kosta Rikos žaidėjas Giancarlo Gonzalezas  per pirmąsias 15 žaidimo minučių turėjau dvi puikias progras įmušti įvartį, tačiau kol kas Serbijos vartai išliko sausi. Priešingoje aikštės pusėje taip pat netrūksta pavojingų situacijų. Prie Kosta Rikos vartų 15-ą minutę pasižymėti nepavyko serbui Aleksandrui Mitrovičiui. Abi komandos atliko po tris smūgius į vartus.

22 minutę parodyta pirma geltona kortelė rungtynėse. Ją gavo Kosta Rikos žaidėjas Francisco Calvo.

Serbijos rinktinė šiame čempionate yra aukščiausia, o Kosta Rikos startinė sudėtis yra pati seniausia per visą šios nacionalinės rinktinės istoriją.

26 minutę  Serbijos rinktinė turėjo puikią progą persverti mačo rezultatą, tačiau iš gilumos kamuolį gavęs Sergejus Milinkovičius-Savičius, atsidūręs prieš Kosta Rikos vartininką K. Navasą, nesuvaldė kamuolio ir lengvai jį paspyrė. Toks smūgis buvo per silpnas ir vartininkas besiridenantį kamuolį lengvai sugavo. Kol kas tai pavojingiausia pirmojo kėlinio ataka.

Pirmajame kėlinyje žymiai daugiau veiksmo vyksta prie Kosta Rikos rinktinės vartų, ten sukurtos ir pavojingiausios atakos, kurios vos nesibaigė įvarčiais. K. Navasas turi žymiai daugiau darbo nei jo priešininkas Vladimiras Stojkovičius.

39 minutę Kosta Rika surengė pavojingą ataką prie Serbijos vartų, tačiau Marco Urena spyrė kamuolį, kuris skriejo šalia vartų. Pavojingesnę situaciją po kelių minučių sukūrė Serbijos futbolininkai. Smūgiu per save bandė pasižymėti S. Milinkovičius-Savičius, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką, tačiau netrukus paaiškėjo, kad teisėjai užfiksavo nuošalę. Vaizdo pakarotojimų metu galima suabejoti šiuo teisėjų sprendimu.

Teisėjas prie antrojo kėlinio nusprendė pridėti 2 minutes, tačiau ir per jas komandos nespėjo pasižymėti. Pirmas kėlinys baigėsi rezultatu 0:0.

Po pitmajame kėlinyje dominavo Sertbijos futbbolininkai. Jie kamuolį valdė 62 proc. laiko , o  jų perdavimo tikslumas buvo 86 proc. (Kosta Rika – 77 proc.).

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo Serbijos futbolininkai. 50 minutę Aleksandras Mitrovičius atsidūrė vienas prieš vartininką ir atliko smūgį, tačiau vartus išgelbėjo vartininkas K. Navasas. Jis ne pirmą kartą gelbsti savo komandą.

56 minutę Davidas Guzmanas  gavo geltoną kortelę, nes neleistinai stabdė Serbijos futbolininką A. Mitrovičių. Buvo paskirtas baudos smūgis, kurį atlikos Serbijos rinktinės kapitonas Aleksandras Kolarovas. Jis kamuolį perkėlė per sienelę ir tiksliai smūgiavo į vartų kampą. K. Navasas neturėjo galimybių atremti šį smūgį. Rezultatas 1:0 Serbijos naudai.

Po Serbijos įvarčio 59 minutę geltoną kortelę gavo Serbijos futbolinkas Bronislavas Ivanovičius. Iš karto po to Kosta Rikos rinktinėje buvo atliktas pirmasis keitimas. Į aikštę išbėgo Christianas Bolanosas, jis pakeitė Johaną Venegasą. 66 minutę Kosta Rikos rinktinė atliko antrąjį savo keitimą – Marco Ureną pakeitė Joelis Campbellas.

Po Serbijos įvarčio, Kosta Rika aktyviau pradėjo pulti Serbijos vartus, tačiau labai pavojungų progų nesukūrė.

Pirmasis keitimas 70 minutę buvo atliktas ir Serbijos rinktinėje. Ademas Ljajičius buvo pakeistas Filipu Kostičiumi, 73 minutę Kosta Rikos rinktinėje atliktas paskutinis keitimas D. Guzmaną pakeitė Danielis Colindresas.

Kosta Rikos sirgaliai vis dar tiki savo komanda ir arenoje skanduoja, kad šiandien jie laimės.

Dušanas Tadičius netoli vartų atliko perdavimą po keitimo į aikštę atėjusiam F. Kostičiui, tačiau jis nesugebėjo kamuolio nukreipti į vartus.

83 minutę Serbijos rinktinėje atliekamas antrasis Serbijos rinktinės keitimas. D. Tadičius keičiamas Antonio Rukavina. Serbijos treneris ragino žaidėjus susikaupti ir išlaikyti šaltus nervus. Kosta Rika nesėkmingai bando pulti priešininkų vartus. 87 minutę A. Mitrovičius vėl turėjo gerą progą įmušti, tačiau žaidėjas krito baudos aikštelėje. Serbijos rinktinė reikalavo 11 m. baudinio, tačiau teisėjas jo neskyrė.

90 minutę Serbijos rinktinė atliko paskutinį keitimą, o teisėjas nusprendė dar pridėti 5 minutes. Per jas kyla susistumdymas tarp Serbijos žaidėjo Nemanja Matičiaus ir Kosta Rikos trenerių štabo darbuotojo, kuris paėmė į užribį patekusį kamuolį. Serbas bandė iš jo atimti kamuolį, ėmė jį stumdyti. Šis incidentas sukėlė masinį susistumdymą. Šis incidentas sukėlė masinį susistumdymą tarp žaidėjų.

Jau aštuntą pridėto laiko minutę serbui Aleksandarui Prijovičiui buvo skirta geltona kortelė.

Abiejų rinktinių statistika labai panaši, tačiau Kosta Rika Serbijos futbolininkams nusileido atliktais smūgiais (7 Kosta Rikos smūgiai prieš  9 Serbijos), ir smūgiais į vartų plotą (Kosta Rika – 2, o Serbija – 3).

Geriausiu susitikimo žaidėju tapo vienintelį įvartį įmušės A. Kolarovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS