Po trumpos pertraukos vėl stojo į kovą | Diena.lt

PO TRUMPOS PERTRAUKOS VĖL STOJO Į KOVĄ

  • 0

Pasibaigus mėnesio trukmės pertraukai praėjusį savaitgalį tęsėsi A lygos čempionatas - komandos sužaidė 17 turo rungtynes.

Tendencija. Praėjusiame ture ekipos į stadionus grįžo demonstruodamos kuklų puolimo arsenalą. Savaitgalį buvo įmušti tik keturi įvarčiai bei užfiksuotas unikalus atvejis, kai visos dvikovos baigėsi identiškais rezultatais 1:0. Trys sykius triumfavo šeimininkai ir tik "Trakai" parsivežė pergalę iš pajūrio.

Krikštas. 17 ture savo pareigose debiutavo dviejų klubų treneriai. "Kauno Žalgirį" prikelti mėginantis šiaurės airis Johnny McKinstry liko pozityviai nusiteikęs po saviškių pergalės prieš "Jonavos" komandą. Tuo metu buvusio nacionalinės rinktinės trenerio Igorio Pankratjevo debiutas Klaipėdos "Atlante" apkarto. Šventę jam sugadino "Trakai", o I. Pankratjevui beliko konstatuoti, kad dviejų dienų naujame klube per maža norint ką nors pakeisti.

Sugrįžimas. Socialiniai tinklai ošė iš pasitenkinimo, kai po ilgos pertraukos į aikštę sugrįžęs Lukas Kochanauskas įmušė įvartį, nulėmusį "Kauno Žalgirio" pergalę. Beveik dešimt mėnesių nerungtyniavusiam futbolininkui naujame klube pavyko debiutuoti pergalingu įvarčiu. L. Kochanauskas viliasi, kad padės "Kauno Žalgiriui" pasprukti iš paskutinės vietos.

Gimtadienis. Čempionas ir dabartinis turnyro lyderis Vilniaus "Žalgiris" savo aikštėje 1:0 įveikė Kauno "Stumbrą". Pergalingą įvartį žalgiriečiams pelnė alytiškis Darvydas Šernas, tą dieną minėjęs 33-iąjį gimtadienį. Simboliška, kad puolėjas pasižymėjo būtent 33 minutę, o rezultatyvų perdavimą jam atliko geras bičiulis ir kraštietis Vytautas Lukša. "Jis sakė, kad paruošė man siurprizą, bet nesitikėjau, kad tokį. Matyt, specialiai laukė 33 minutės", - juokėsi D. Šernas.

Požiūriai. Po pastarųjų rungtynių dėl jų baigties išsiskyrė abiejų komandų atstovų nuomonės. "Stumbro" strategui Mariano Barreto pasirodė, kad jo auklėtiniai žaidė pranašiau ir labiau nusipelnė pergalės. Vienas "Žalgirio" trenerių Andrius Skerla su tokiu vertinimu nesutiko: "Fiziškai jie pasiruošę gerai, tačiau šios komandos dominavimo neįžvelgiau. Buvo akimirkų, kai mus paspausdavo, bet nieko ypatingo."

Atsigauna. "Kauno Žalgiris" pastaruoju metu demonstruoja įspūdingus rezultatus. Sezono pradžioje kauniečiai per 12 turų sukrapštė tik 2 taškus, ir atrodė, kad yra pasmerkti iškritimui į I lygą. Bet dar iki pertraukos autsaideriai per 3 mačus surinko 7 taškus, o 17 ture naują trenerį pasveikino dar viena pergale. Panašu, kad jaunas ir ambicingas J. McKinstry turi visas galimybes išsaugoti komandai vietą A lygoje.

Sausas. Kauniečių rezultatai nebūtų tokie geri, jei ne solidus vartininko Modesto Stonio žaidimas. Prityręs 37 metų vartų sargas įvarčių nepraleidžia 4 rungtynėse paeiliui - tai ilgiausia sėkmingo vartininkų žaidimo serija šiemet. Iš viso M. Stonys "sausas" išlieka jau 376 minutes - nuo tos akimirkos, kai praleido "Trakų" saugo Aleksandro Byčenoko tikslų smūgį.

Legionieriai. Utenos "Utenis" tapo pirmuoju klubu, Lietuvos čempionato rungtynes pradėjusiu vien su legionieriais. Per dvikovą su Marijampolės "Sūduva" uteniškių gretose į aikštę žengė devyni ispanai, marokietis ir kolumbietis. Toks sprendimas padėjo "Uteniui" šiek tiek nelauktai įveikti marijampoliečius, o nugalėtojų treneris Davidas Campana žadėjo, kad nuo šiol jo auklėtiniai žais tik geriau.

Vartininkai. Kitą įdomų faktą užfiksavo "Žalgiris". Čempionų gretose šį sezoną aikštėje jau spėjo pasirodyti penki vartininkai. Be nuolat rungtyniavusių Armanto Vitkausko ir Sauliaus Klevinsko po kartą sužaidė jaunieji Airidas Mickevičius ir Pijus Petkevičius. O mače su "Stumbru" vilniečių gretose debiutavo ir Džiugas Bartkus.

Pasitaupė. Europos lygos varžybose sėkmingai kovojančių "Trakų" ir "Sūduvos" treneriai priversti tausoti savo žaidėjų jėgas, kad jų užtektų dviem frontams. Sekmadienį A lygoje nuo pirmosios minutės aikštėje "Trakų" gretose žaidė 3, "Sūduvos" - vos 2 futbolininkai, kurie pradėjo pastarąsias Europos lygos rungtynes. Nepaisant to, trakiškiai nugalėjo Klaipėdoje, o marijampoliečiams jėgų tausojimas kainavo nesėkmę Utenoje.

Kuriozas. "Trakų" gynėjas Deividas Česnauskis per rungtynes Klaipėdoje pasirodė ne su 7, o su kiek neįprastu 77-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais. Taip nutiko dėl kuriozinės situacijos, kai futbolininkas į išvyką pasiėmė tradicinės salotinės spalvos komandos aprangą, o ne raudonos ir juodos spalvų, kuria "Trakų" komanda rungtyniauja retai. Problema buvo išspręsta paprastai: D. Česnauskis pasiskolino marškinėlius su 77-uoju numeriu iš Aleksandro Byčenoko, kuriam treneris Olegas Vasilenka buvo nusprendęs leisti pailsėti.

Intriga. A lygoje nuo šiol užsimezgė intriga kovoje dėl 4-osios vietos, kuri gali suteikti kelialapį į kitų metų Europos lygos atrankos varžybas. Savo pozicijas ginantis "Atlantas" turi tik 1 taško pranašumą prieš "Utenį". Įdomu, kad jau trečiadienį abi komandos susitiks Utenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS