Pristatyta Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis ir apranga | Diena.lt

PRISTATYTA LIETUVOS FUTBOLO RINKTINĖS SUDĖTIS IR APRANGA

  • 1

Naujai rengiamą Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Tautų lygos turnyrą Lietuvos vyrų futbolo rinktinė pradės su nauja apranga ir iššūkiais. Antradienį Valdovų rūmuose, Vilniuje, pristatyta nacionalinės rinktinės, netrukus stosiančios į kovą su Serbijos bei Juodkalnijos ekipomis, sudėtis ir istorinė apranga.

„Tautų lyga - oficialus UEFA turnyras, kokio dar nėra buvę. Mums tai ir iššūkis, ir galimybė parodyti tai, ką sugebame. Simboliška, kad istorinis turnyras prasideda istoriniais Lietuvai metais. Į šias varžybas Lietuvos rinktinė stoja su nauja aprangą, pažymėta ypatinga simbolika, atspindinčią Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį“, - sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

Ši apranga yra visiškai unikali. Ant marškinėlių įspaustas Lietuvos nacionalinis simbolis - Vytis. Jie pagaminti iš ypač kokybiškos medžiagos, leidžiančios kūnui laisvai judėti ir kvėpuoti. Pagal LFF pateiktą dizainą ją pagamino kompanija „Hummel“.

Pasak N.Dunausko, pirmasis lietuvių mačas su serbais - unikali proga Lietuvos žiūrovams gyvai pamatyti mūsų rinktinės kovą su rinktine, kuri neseniai dalyvavo pasaulio čempionate.

„Siekiame, kad šis ir visi ateinantys Lietuvos rinktinės mačai namuose būtų tikra šventė visai futbolo bendruomenei, ypač tiems, kurie ateina stebėti rinktinės gyvai. Rūpinamės ir žiūrovų patogumu, ir papildomomis pramogomis“, - sakė N. Dunauskas.

Futbolo šventė rugsėjo 7 dieną LFF stadione prasidės gerokai anksčiau nei oficialus mačas su Serbija. Žiūrovai kviečiami atvykti jau 19 val., likus daugiau nei dviem valandoms iki rungtynių. Tada prasidės DJ Jovani (Radistai DJs) ir netrukus vienos garsiausių Lietuvos grupių „G&G sindikatas“ koncertas. Taip pat žiūrovų laukia įvairūs konkursai, pramogos ir vertingi prizai.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas į komandą rugsėjo 7 dienos rungtynėms Vilniuje su Serbija ir rugsėjo 10 dienos mačui išvykoje su Juodkalnija pakvietė 23 futbolininkus.

„Džiaugiamės puikiu Lietuvos klubų pasirodymu Europos turnyruose. Per juos daugelis rinktinės žaidėjų gavo tokios reikalingos tarptautinės žaidimo patirties. Mūsų rinktinės sudėtį kiek koregavo žaidėjų traumos ir kitos aplinkybės, tačiau visuomet sakau, kad neatvykus kai kuriems žaidėjams, galimybių atsiskleisti gauna kiti. Tikiu, kad vyrai atiduos visas jėgas ir parodys gražų žaidimą“, - sakė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės treneris pateikė ir Serbijos rinktinės analizę. Anot jo, mūsų futbolininkai žino, kad nėra laikomi favoritais, tačiau jų tikslai, aistra ir noras visada buvo siekti pergalės.

„Visi žinome, kokia pajėgi yra Serbijos rinktinė, kuri lemiamoje pasaulio čempionato grupės kovoje didžiąją rungtynių dalį niekuo nenusileido Brazilijos rinktinei. Serbai turi galingą puolimą, atakuoja didelėmis pajėgomis, jų krašto saugai dažnai tampa vidurio puolėjais, todėl mąstome ir apie žaidimą trimis vidurio gynėjais. Serbams patinka kontroliuoti kamuolį ir jų individualus meistriškumas leidžia tai daryti prieš bet kuriuos varžovus. Lietuvoje neseniai viešėjo du jų stipriausi klubai - Belgrado „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“, tai tik du šių klubų žaidėjai yra išplėstiniame sąraše. Pagrindinis serbų rinktinės vienuoliktukas žaidžia geriausiuose Europos šalių čempionatuose - Anglijoje, Italijoje, Vokietijoje. Vienas jų lyderių Nemanja Matičius jau išsigydė traumą ir vakar žaidė „Manchester United“ startinėje sudėtyje. Mes žinome, koks tai yra varžovas. Mes juos gerbiame, tačiau nebijome. Mums reikės pademonstruoti visus mūsų sugebėjimus, visą aistrą, atsidavimą. Atiduosim visas jėgas, ar to užteks, pamatysime rugsėjo 7 dieną“, - sakė treneris.

Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis:

vartininkai - Ernestas Šetkus (Haifos „Hapoel“, Izraelis), Džiugas Bartkus (Vilniaus „Žalgiris“), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis);

gynėjai - Algis Jankauskas, Vaidas Slavickas (abu - Marijampolės „Sūduva“), Rolandas Baravykas, Linas Klimavičius (abu - Vilniaus „Žalgiris“), Valdemaras Borovskis, Justinas Januševskis (abu - „Trakai“), Egidijus Vaitkūnas („Minsk“, Baltarusija), Artūras Žulpa („Tobol“, Kazachstanas);

saugai - Ovidijus Verbickas, Povilas Leimonas (abu - Marijampolės „Sūduva“), Modestas Vorobjovas, Donatas Kazlauskas (abu - „Trakai“), Arvydas Novikovas, Justas Lasickas (abu - Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija), Vykintas Slivka (Edinburgo „Hibernian“, Škotija), Mantas Kuklys (Taldykorgano „Žetysu“, Kazachstanas), Danielis Romanovskis („Zemun“, Serbija), Simonas Paulius (Lodzės „Widzew“, Lenkija);

puolėjai - Fiodoras Černychas (Maskvos „Dinamo“, Rusija), Darvydas Šernas („Sogdiana Žizzach“, Uzbekistanas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Lietuvos rinktinės apranga yra pati baisiausia pasaulyje. LFF vadovai keičiasi, bet tie purvinos citrinos spalvos skūdurai nesikeičia. Koks tų žmonių supratimas apie estetika ? Jokio. Kaip pas bedrabutyje gyvenantį pijoką. O rinktinės sudėtis yra dugnas - Lietuvoje neliko net trijų padoresniuose klubuose žaidžiančių futbolininkų. Kur mūsų treneriai, kur LFF vadovai ? Ar jie turi nors kokių ambicijų, ar jiems rūpi tik pinigai ir tradicinės kvailos šypsenėlės ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS