Rusijoje norima uždrausti kritikuoti futbolo rinktinę | Diena.lt

RUSIJOJE NORIMA UŽDRAUSTI KRITIKUOTI FUTBOLO RINKTINĘ

Rusijoje kalbama apie naują draudimą – šįkart jis susijęs su pasaulio futbolo čempionate žaidžiančia Rusijos futbolo komanda.

Rusijos įstatymų leidėjas Vitalijus Milonovas kartu su kolegomis nori uždrausti tyčiotis iš nacionalinės ekipos, nes, anot jo, „šie žaidėjai kovoja dėl valstybės garbės“.

Jis naujienų agentūrai „Associated Press“ pirmadienį teigė, kad Rusijos futbolininkus galima laikyti šalies „ambasadoriais ir kariais“, ypač per šioje šalyje rengiamą svarbiausią pasaulyje futbolo turnyrą.

„Visa tai ne dėl futbolo, o dėl mūsų nacionalinio identiteto“, – teigė V. Milonovas, kuris žinomas kaip įstatymo, kuriuo siekiama apriboti homoseksualių asmenų saviraiškos ir žodžio laisvę, autorius.

Jei įstatymas būtų priimtas, kritikuojantys nacionalinę ekipą galėtų būti nubausti net 10 tūkst. rublių (135 eurų) bauda.

Ši naujiena įžiebė ir diskusiją tarp futbolo sirgalių – kai kurie neramiai žiūri į savo futbolo rinktinę, o dalis sirgalių mano, kad nacionalinę ekipą reikia palaikyti nepaisant rinktinės pasirodymo.

Primename, kad pirmosiose rungtynėse pasaulio čempionate Rusijos komanda net 5:0 sutriuškino Saudo Arabijos futbolininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas nors dar ten neuždrausto yra?

:DDDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS