S. Skvernelis: Lietuvos futbolui reikia atgimimo | Diena.lt

S. SKVERNELIS: LIETUVOS FUTBOLUI REIKIA ATGIMIMO

  • 2

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad šalies futbolui reikia atgimimo. Pasak premjero, antradienį vykęs Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių susitikimas, pasibaigęs Lietuvos sutriuškinimu, parodė akivaizdžius futbolo lygio skirtumus tarp kaimyninių valstybių. S. Skvenelio nuomone, tam, kad situacija keistųsi iš esmės, reikia kurti ir stiprinti futbolui reikalingą infrastruktūrą šalyje.

„Aš stebėjau rungtynes, buvo tikrai gerų momentų, gerų prošvaisčių. Kalbant apie mūsų rinktinę, tikrai atrodė momentais, kad mes galime kovoti kaip lygiaverčiai, tačiau skirtumas yra akivaizdus ir lenkams įjungus aukštesnę pavarą iš karto matydavome rezultatus ir klaidas. Mūsų futbolui reikia atgimimo, ką mes ne kartą ir kartojome“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, tam, kad Lietuvos futbolas pasiektų reikiamą lygį, reikia tinkamos infrastruktūros ir naujų stadionų.

„Reikia elementarių dalykų. Talentai gimsta iš masiškumo. Tai yra futbolą turime žaisti ištisus metus ir normaliose aikštėse, ne, sakykim, krepšinio aikštelėje žiemos metu“, – sakė S. Skvernelis ir pabrėžė, kad šiuo metu Lietuva turi vos kelis maniežus.

Pasak S. Skvernelio, kiekviename miestelyje turi būti visuomenei prieinama futbolo aikštė, skirta vaikų futbolui, o nacionaliniu mastu – bent trys stadionai didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Anot premjero, Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje turi būti galimybės žaisti aukščiausio lygio futbolą.

„Tai irgi populiarina, pritraukia jaunimą, ir jeigu mes iš to didelio masiškumo neišrinksime talentų, neturėsime infrastruktūros ir sistemos tuos talentus užauginti, tai nieko ir nebus“, – sakė premjeras ir ragino žiūrėti į Islandijos pavyzdį.

Ketvirtadienį Rusijoje prasideda pasaulio futbolo čempionatas. Premjeras išsidavė, kad šiame futbolo čempionate palaikys dvi komandas – Vokietijos ir Lenkijos futbolo rinktines.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas valdo

Juokdarys

Draugelis

Kazkaip panaseja i Putino retorika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS