Salės futbolo čempionate bręsta skandalinga atomazga | Diena.lt

SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATE BRĘSTA SKANDALINGA ATOMAZGA

Lietuvos A lygos čempionatas tik prasidėjo, o šalies salės futbolo pirmenybės artėja prie pabaigos. Jau nekyla abejonių, kad finišas bus įteptas, jei ne skandalingas. Daugiausia aistrų kelia lenktynės dėl čempionų titulų.

Nors akivaizdžiais turnyro favoritais buvo laikomi nugalėtojų vardą ginantys Kauno „Vyčio“ futbolininkai, jiems tenka desperatiškai vytis atitrūkusią Gargždų „Pramogos-SC“ ekipą. Likus dviem turams žemaičiai pirmauja dviem taškais ir jau sekmadienį galėtų užsitikrinti titulus. Tai nutiktų tuo atveju, jei gargždiškiai namuose įveiktų ketvirtoje vietoje žengiantį Panevėžio „Baltijos“ kolektyvą, o kauniečiai išvykoje nesugebėtų palaužti „Jonavos Vikingų“ komandos. Tiesa, jonaviškiai rikiuojasi tik 7-ojoje pozicijoje iš 10-ies galimų. Kita vertus, jonaviškiai namuose gali įkąsti kiekvienam varžovui.

Jei pergales iškovos abu lyderiai, viskas spręsis paskutiniame čempionato ture, kai kovo 25-ąją kauniečiai priims pajėgų Klaipėdos „Koralo“ kolektyvą. Pastarieji kol kas įsitvirtinę 3-ojoje pozicijoje ir versis per galvą siekdami iškovoti pirmąjį klubo istorijoje medalį. Gargždiškių laukia ne ką menkesnis išbandymas. Jie mėgins išsivežti tris taškus iš Vilniaus, kur juos priims sostinės „Turbotransfers“ komanda. Būtent šis mačas turėtų tapti principiniu, nes praėjęs ekipų susidūrimas baigėsi skandalu. Tąsyk vilniečiai, žaidė svečiuose, paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias. Iš pradžių arbitrai Jurijus Paškovskis ir Šarūnas Tamulynas įvartį įskaitė ir ekipos išėjo į rūbines. Vis dėlto praėjus kelioms minutėms teisėjai, pasitarę su mačo inspektoriumi Robertu Valikoniu, nusprendė peržiūrėti  vaizdo įrašą ir sostinės klubo įvartį atšaukė, taip paskirdami pergalę Gargždų klubui. Nors vilniečiai piktinosi ir protestavo, esą vaizdo įrašų panaudojimas teisėjų sprendimams Lietuvos lygoje yra nelegalus, arbitrai taško jiems negrąžino. Vėliau buvo atmesti ir sostinės klubo bei salės futbolo asociacijos protestai, pateikti LFF drausmės komitetui.

Likimo ironija: būtent šis sunkiai suvokiamas sprendimas gali lemti ir čempionų titulus. Pasak „Vyčio“ klubo vadovų, jei gargždiškiai jų komandą aplenks būtent tais dviem taškais, kuriuos nelegaliai gavo teisėjų sprendimu, kauniečiai nepasirodys nei apdovanojimų ceremonijoje, nei, tikėtina, ir kitų metų čempionate. Tai taptų didele netektimi salės futbolo pirmenybėms.

Kita Kauno komanda „Inkaras“, užimanti 8-ąją vietą iš 10-ies, šeštadienį vyks į Mažeikius, kur pasigalynės su vietos VIP kolektyvu. O paskutiniame ture kovo 25 d. inkariečiai namuose egzaminuos autsaiderį „Vievio žiedą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Akivaizdu

Akivaizduau negu akivaizdu

kauniete

na stai,kaip pakrypo sales futbolo zaidimas!sekmes vyciui!esate pavyzdys,nors brazilai pakels zaidimo lygi!puikus vaikinai,puiki komanda.rasismui-NE...

Valdas

Futbolo Federacijos darbo kokybe puikiai atsispindi futbolo rinktines reitinguose...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS