Salės futbolo A lygoje – dvi naujokų komandos | Diena.lt

SALĖS FUTBOLO A LYGOJE – DVI NAUJOKŲ KOMANDOS

  • 0

Lietuvos salės futbolo sezonas prasidės maču dėl Supertaurės, o A lygos čempionate varžysis vėl dešimt komandų.

Startas – Širvintose

Rugsėjo 25-ąją Širvintuose šalies salės futbolo Supertaurės sieks „Kauno Žalgiris“ ir Jonavos „Vikingai“.

A lygos čempionatas startuos pirmą spalio savaitgalį. Varžybose dalyvaus „Kauno Žalgiris“, „Vikingai“, „Panevėžys“, „Gargždų pramogos“, Mažeikių VIP, Naujosios Akmenės „Saulės kraštas“, „Radviliškis“, Vilniaus „Turbotransfers" ir naujokai – Vilkaviškio „Bruklino“ ir „Širvintų-VGTU Vilkų“ klubai.

Vilkaviškiečiai vietą A lygoje iškovojo laimėję Pirmos lygos finalo ketverto turnyrą. Jie pakeis praeitą sezoną paskutinę vietą stipriausiame divizione užėmusią „Klaipėda City“ ekipą, o širvintiškiai – paskutinę minutę iš Lietuvos čempionato pasitraukusią bronzos medalių laimėtoją Alytaus „Dainavą“.

Bus naujų reikalavimų

„Dešimties komandų formatas, turint galvoje šių dienų realijas, yra optimalus“, – sakė Lietuvos salės ir paplūdimio asociacijos direktorius Karolis Dieninis.

Per reguliarų sezoną komandos sužais po aštuoniolika rungtynių, aštuonios stipriausios pateks į atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus kovojama iki dviejų pergalių, finale – iki trijų.

„Dar ne šį, bet jau kitą sezoną galios naujos klubų vystymo taisyklės. Jos aiškiai reglamentuos privalomus komandos personalo, infrastruktūros, teisinius, finansinius ir sportinius kriterijus. Kai kurios tų taisyklių į A lygos čempionato nuostatus įtrauktos jau ir šį sezoną“, – teigė K.Dieninis.

Išmėgino jėgas

Lietuvos čempionas „Kauno Žalgiris“ jau žengė į aikštę – sužaidė ketverias kontrolines rungtynes.

Žalgiriečiai 4:0 ir 4:2 nugalėjo Rygos RFS ekipą, 8:1 ir 9:2 – kitą Latvijos komandą „Nikers“.

Kauno klubo sudėtyje – Justinas Zagurskas, Tomas Bučma, Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris, Ernestas Macenis, Albertas Voskunovičius, Vilius Leibenka, Lukas Sipavičius, Matas Siaurusevičius, Titas Pivovaras, Gustas Zenkovas ir legionieriai brazilai Arthuras, Marcelo, Henrique, Ricardo, Kaique ir Wepe.

Spalio 25–30 d. „Kauno Žalgiris“ dalyvaus Europos salės futbolo klubų Čempionų lygos pagrindinio etapo turnyre, kuris vyks Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS