Šeštą finalą iš eilės pralaimėjęs J. Kloppas: neturime kalbėti apie klaidas | Diena.lt

ŠEŠTĄ FINALĄ IŠ EILĖS PRALAIMĖJĘS J. KLOPPAS: NETURIME KALBĖTI APIE KLAIDAS

Lyg užkeikimas. Penktadienį spaudos konferencijoje tiesiog švytėjęs iš laimės, kai aptarinėjo į pirmą Čempionų lygos finalą po 11 metų pertraukos atvesto „Liverpool“ reikalus, šeštadienio vakare emocingasis Jurgenas Kloppas buvo lyg pardavęs žemę.

„Aš nesijaučiu gerai. Tai visiškai priešingas jausmas žodžiui „gerai“. Aš stengiuosi būti profesionalu, bet tai gana sunku šiuo momentu. (... ) Mes mėginome viską, kad laimėtume ir dėl to aš nekeisčiau pasiruošimo rungtynėms. Aš padariau viską, ką galėjau, tačiau to buvo maža. Turiu tai priimti. Atsiprašau“, – po finalo surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo šeštą finalą iš eilės savo karjeroje pralaimėjęs „Liverpool“ strategas.

Tobulai veikusį mechanizmą nuo 2015 metų rudens Liverpulyje kūręs specialistas iš Vokietijos svarbiausiose šio sezono rungtynėse galėjo nebent skėsčioti rankomis. Puikiai veikęs jo planas subyrėjo į šipulius prabėgus vos pusvalandžiui. Kai nuostabų sezoną sužaidęs ir „Real“ gynybą draskęs Mohamedas Salah antrąkart nukrito ant žaliosios Kijevo Olimpinio stadiono vejos, tapo aišku, kad reikės ieškoti naujo gelbėtojo. Tačiau jis taip ir neatsirado.

„Žinoma, tai buvo svarbus finalo epizodas. Jis patyrė itin sunkią traumą. Manau, kad tai raktikaulio arba peties sužeidimas. Tai neatrodo gerai. (...) Tai labai blogos žinios Mohamedui, mums, Egiptui. (...) Tai sporto dalis, kurios aš nemėgstu“, – sunkiai rinkdamas žodžius dėstė J. Kloppas.

Nors pirmasis, emocijomis persunktas kėlinys „Liverpool“ ir baigėsi laimingai, tačiau košmaras laukė antrajame. 51-ą minutę pirmąją savo košmarą dalį išgyveno „raudonųjų“ vartininkas. 24-erių Loris Karius tuomet pamėgino paridenti kamuolį komandos draugui, tačiau koją laiku pakišo prancūzas Karima Benzema, o kamuoliui beliko įriedėti į tuščius „Liverpool“ vartus.

„Niekas nenori, kad tokios klaidos įvyktų. Klaidos buvo akivaizdžios. (...) Mes turime su tuo susitaikyti. Ir mes tai padarysime kartu su L. Kariusu. (...) Mes neturime šiandien kalbėti apie tas klaidas. Tai tiesiog ne jo naktis“, – teigė J. Kloppas.

Nors vos po 4 minučių „Liverpool“ viltis atgijo, Anglijos ekipos laukė dar vienos Zinadine`o Zidane`o paspęstos pinklės, kurių vardas Garethas Bale`as. Sužaidus valandą aikštėje pasirodęs valas vos po keleto minučių ant vejos į priešininkų varžovų vartus įsūdė nuostabų įvartį per save, vėl „Real“ naudai persvėrė žaidimo svarstykles bei nutildė daugiatūkstantinę itin triukšmingą minią.

„Aš galėčiau pasakyti, kad tai geriausias mano pelnytas įvartis. Tokiose rungtynėse taip pasižymėti yra svajonės išsipildymas. Beje, aš niekada nepelniau tokio įvarčio, nors visada to norėjau“, – neslėpė emocijų geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas 28 metų puolėjas.

Tačiau, nepaisant įstabaus pasirodymo, valas nesijaučia esantis pakankamai įvertintas. Nuo atsarginių suolelio pakilęs žaidėjas neatsakė, ar kitąmet išvysime jį vilkint karališkojo klubo marškinėlius.

„Žinoma, aš noriu žaisti kiekvieną savaitę. Aš jaučiuosi galintis tai daryti ir man tai reikia itin rimtai apsvarstyti. (...) Galbūt aš liksiu, galbūt – ne. Šią vasarą mes apie tai kalbėsime ir bandysime išspręsti šį klausimą“, – apie ateities planus miglotai kalbėjo G. Bale`as.

Tai, kad nuo Z. Zidane`o treniravimo pradžios 2016 metais beveik nesikeitusi komanda pradėjo braškėti iškart po rungtynių, kiek aptemdė pergalės kvaitulį. Apie pasitraukimą prasitarė ir finale tik savo šešėlį priminęs, tačiau keliaujant iki jo savo 15 įvarčių svariai prisidėjęs 33-ejų Cristiano Ronaldo. Aikštingasis portugalas prasitarė, kad „buvo nuostabu būti „Real“ dalimi“.

„Aš visada sakiau, kad Ronaldo turi likti. (...) Jei tai priklausytų nuo manęs, jis tikrai liktų, tačiau dabar mes dar turėsime pamatyti kas kaip“, – teigė trečiąjį iš eilės Čempionų lygos trofėjų nuskynęs strategas.

Anot jo, nuo 2009 metų komandai atstovaujantis portugalas niekada neužsiminė apie norą išvykti. Galbūt toks jo pareiškimas buvo noras būti išgirstam po itin blankaus pasirodymo, tačiau į viską galiausiai atsakys laikas.

O dabar aišku tik tai, kad karališkasis klubas apgynė čempionų laurus, L. Karis po to, kai pakišo kamuolį po K. Benzemos koja bei nesugavo iš itin toli G. Bale`o smūgiuoto kamuolio, bus maišomas su žemėmis, o kitąmet vėl visi Čempionų lygos klubai mėgins nukarūnuoti šią puikią ekipą.

Kad „Real“ dominavimas baigsis, įsitikinęs ir savų sirgalių iškart po finalo nepamiršęs J. Kloppas. Jis į klausimą, ar „Los Blancos“ yra neįveikiama, atsakė paprastai: „ne.“ Įsitikinę tuo ir „Liverpool“ sirgaliai, kurie po finalinio teisėjo švilpuko neskubėjo skirstytis iš stadiono, o dalyvavimą finale šventė iki paryčių. Nes, prisimenant vieno žinomo dainininko žodžius, geriau negyventi, nei visai netikėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rolas

Prasciausias finalas per 10metu,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS