„Stumbro“ reakcija į skandalą: neigia apie prastas žaidėjų gyvenimo sąlygas | Diena.lt

„STUMBRO“ REAKCIJA Į SKANDALĄ: NEIGIA APIE PRASTAS ŽAIDĖJŲ GYVENIMO SĄLYGAS

Kauno „Stumbro“ futbolo klubo vardas pastaruoju metu linksniuojamas ne tik Lietuvos, bet ir didžiausiuose pasaulio žiniasklaidos kanaluose. Vienas didžiausių JAV dienraščių „The New York Times“ neseniai paskelbė skandalingą iš Kauno pabėgusio futbolininko Ibrahimo Soumah istoriją.

Pasak dienraščio, iš Gvinėjos kilęs I.Soumah pabėgo iš „Stumbro“ klubo neapsikentęs prastų gyvenimo sąlygų. Esą žaidėjas gaudavo vos didesnę nei 500 JAV dolerių algą bei gyveno klubo baze virtusiame buvusiame trijų žvaigždučių viešbutyje. Teigiama, kad žaidėjai jame gyvena susigrūdę po kelis į ankštus kambarėlius, neturi privatumo bei negali nieko atsivesti į svečius. Negalėdami niekur išeiti po 10 val. vakaro jie esą jaučiasi kaip kalėjime.

I.Soumah žodžiais, nepaisant itin menko atlyginimo, į žaidėjų sutartis įrašoma didžiulė išpirkos suma, jei jis sudomintų aukštesnio kalibro klubus. Dėl šių neadekvačių išpirkų ekipos nenori turėti reikalų su klubu, todėl žaidėjai neturi šansų tęsti savo karjeras aukštesniu lygiu. Pats I.Soumah be „Stumbro“ žinios persikėlė į Portugalijos klubą – Setubalio „Vitoria“.

Po šios publikacijos „Stumbro“ atstovai išplatino tokį komentarą (kalba netaisyta):

„Deja, pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodė ne viena publikacija apie neva nepakeliamas mūsų klubo futbolininkų gyvenimo ir kitas sąlygas. Viso to tikslas - nepagrįstai apžmeižti klubą ir pakenkti jo reputacijai.

Ir viskas tik dėl to, kad klubą savavališkai palikus dviem futbolininkams (atstovaujamiems to paties agento ir FIFA jau anksčiau bausto už šmeižtą) mūsų klubas savo teises nusprendė ginti teisiniu keliu.

Galime tik priminti, kad "vergove" laikomos sąlygos tai dar prieš keletą metų 3* viešbučio statusą turėjęs namas (buvęs viešbutis "Nakties Magija"). Kai kurie treneriai ir žaidėjai čia gyvena jau dvejus metus ir jaučiasi laimingi.

Labai apmaudu, kai tretieji asmenys siekdami asmeninės naudos daro viską, kad kuo labiau pakenktų mažam klubui nusprendusiam ginti savo teises.

Esame pasiruošę visiems norintiems, taip pat ir žiniasklaidos atstovams, aprodyti klubo namą, sudaryti galimybę pasikalbėti su bet kuriuo ekipos futbolininku ar treneriu. Taip pat apsilankyti klubo treniruotėse, susipažinti su treniruočių sąlygomis“.

Vakar kauniečiai spragas užpildė pasirašydami sutartį su dar vienu naujoku - 22 metų krašto gynėju iš Ukrainos Dmitrijumi Nagijevu.  Ukrainoje gimęs futbolininkas užaugo „Dnipro“ sistemoje, bet atstovavo Azerbaidžano jaunimo rinktinei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kokas

Kazkoks čičmekas iš džiunglių iki tol nematęs klozeto ir dar nepataikantis į kamuolį jau pretenzijas reiškia. Tegul grįžta į Afriką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS