Tarp laureatų – ir Kauno klubo atstovas | Diena.lt

TARP LAUREATŲ – IR KAUNO KLUBO ATSTOVAS

Nors futbolo sezonas dar net neįpusėjo, 20-metis afrikietis Kgaogelo Sekgota gali skaičiuoti pirmuosius laurus. Kauno „Stumbro“ ekipos legionierius tapo geriausiu jaunuoju (iki 21-erių metų) A lygos gegužės mėnesio futbolininku.

Saugas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) padėjo savo komandai pakilti iš A lygos dugno ir vien gegužės mėnesį pelnyti 7 taškus. Nors K.Sekgota šį sezoną nėra labai rezultatyvus, šį mėnesį jam ėjosi kaip iš pypkės. Geriausiai legionierius pasiroė per „Stumbro“ akistatas su „Jonavos“ ir „Palangos“ klubais. Rungtynėse Jonavoje saugas atliko 2 rezultatyvius perdavimus Marcosui Juniorui, o pajūryje ne tik pats įmušė įvartį, bet ir uždirbo 11 metrų baudinį.

Iš visą šiemet A lygoje K. Sekgota per 15 rungtynių pasižymėjo vienu įvarčiu ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Pagal asistavimą ekipos draugmas jis yra vienas lygos lyderių. Tiek pat perdavimų yra atlikę du „Trakų“ futbolininkai – Etienne ir Michailas Šyška. Šioje nominacijoje pirmauja Vilniaus „Žalgirio“ legionierius Tomašas Šimkovičius, atlikęs net 9 rezultatyvius perdavimus. Pastarasis netiesiogiai prisidėjo prie kito kauniečio, sostinės žalgiriečius treniruojančio Aurelijaus Skarbaliaus sėkmės. Jis buvo išrinktas geriausiu gegužės mėnesio A lygos treneriu. A.Skarbaliaus vedami žalgiriečiai sugebėjo atsitiesti po vangaus starto ir toliau persekioja A lygos lyderę Marijampolės „Sūduvą“, atsilikdami 5 taškais, tiesa, lyderiai yra žaidę rungtynėmis mažiau.

Aukščiausiai tarp Kauno apskrities ekipų pakilęs „Stumbras“, savo sąskaitoje turintis 16 taškų, A lygos turnyro lentelėje užima 5-ąją vietą, lenkdamas tiek pat taškų turinčią „Palangą“ dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų. „Kauno Žalgiris“ su 14 taškų rikiuojasi priešpaskutinis 7-as. Tiesa, taip pat turi mačą atsargoje. Absoliuti lygos autsaiderė „Jonava“, kurios vairą neseniai perėmė kaunietis Darius Gvildys. Jonaviečiai po 16 rungtynių turi tik 11 taškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS