„Vyčio“ vadovas: motyvacijos prieš geriausią Europos klubą mums tikrai netrūks | Diena.lt

„VYČIO“ VADOVAS: MOTYVACIJOS PRIEŠ GERIAUSIĄ EUROPOS KLUBĄ MUMS TIKRAI NETRŪKS

„Svajonė išsipildė. Smagu, kad pavyko į Lietuvą atvežti tokio lygio salės futbolą, kokio mūsų šalies sirgaliai dar nebuvo matę“, - teigė Darius Gurskis. Kauno „Vyčio“ ekipos vadovas tikisi, kad šiandien Alytaus sporto rūmuose Lietuvos čempionai deramai atsisveikins su Čempionų lygos Elito etapu.

Kauno klubas pralaimėjo du pirmuosius mačus su Belgijos čempione „Halle Gooik“ (2:5) ir Slovėnijos čempione „Dobovec“ (1:2). Tačiau šeštadienį 20 val. žengs į aikštę, kad kibtų į atlapus galingiausiam Europos klubui – Madrido „Inter Moviestar“.

- „Vytis“ nebegali pakilti iš paskutinės vietos grupėje, o ispanai jau užsitikrino pirmąją vietą. Ar komandos ras motyvacijos, kad pademonstruotų gražų futbolą nieko nebelemenčiose rungtynėse?

- Ne kiekvieną dieną žaidėjams tenka garbė ir atsakomybė susikauti su stipriausiu Europos klubu. Manau, mūsų futbolininkai tai supranta. Motyvacijos jiems tikrai netrūks. Komandos nebeslėgs įtampa, todėl žaidėjams bus lengviau atsiskleisti.

- Šeštadienį nežais geriausias pasaulio futbolininkas Ricardinho. Ar sirgaliai galės išvysti garsųjį „Inter“ legionierių?

- Planuojame, kad Ricardinho bus arenoje ir bendraus su sirgaliais. Nežinia, kiek tai leis UEFA delegatas, tačiau pats portugalas – tikrai šiltas žmogus ir neatsisako susitikti su gerbėjais. Matėme, kiek po mačų Alytaus rūmuose jis užtrukdavo dalindamas  autografus ir fotografuodamasis su vaikais bei kitais žiūrovais.

- Kaip vertinate komandos pasirodymą turnyre?

- Taškų trūksta, bet žaidimo vaizdas optimistinis. Jei lygintume pirmą ir antrą dienas, šioks toks progresas yra. Faktas, kad mums labiausiai trūksta tokio aukšto lygio varžybų patirties. Jei mes turėtume tokio lygio praktikos šalies čempionate arba galėtume nuolat žaisti kontrolinius mačus su tokio rango varžovais, mums būtų kur kas lengviau ir Čempionų lygoje. Tarkime, ispanai panašias ar net aukštesnio lygio rungtynes žaidžia kone kiekvieną savaitę. Mūsų jaunai komandai iškart įeiti į tokį kontekstą - gana sudėtinga. Gerai, kad nesėdime aklinai užsidarę prie savo vartų, bandome kurti, apmaudu, kad išnaudojome per mažai progų.

- Jei belgai jūsų ekipą pranoko akivaizdžiai, tai iki lygiųjų su slovėnais pritrūko tik vieno taiklaus smūgio. Ar nejaučiate apmaudo?

- Neslėpsiu, su slovėnais norėjome ne lygiųjų, o pergalės. Deja, nepavyko. Kelios smulkios klaidelės šiame lygyje virsta įvarčiais. Visą rungtynių mozaika iš tų smulkių detalių ir susideda.

GALERIJA

  • Salės futbolo žvaigždė Ricardinho mielai fotografavosi su sirgaliais
Evaldas Šemiotas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmyn

Tik laimėti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS