20-mečių ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionatui ruošis Elektrėnuose | Diena.lt

20-MEČIŲ LEDO RITULIO RINKTINĖ PASAULIO ČEMPIONATUI RUOŠIS ELEKTRĖNUOSE

  • 0

Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio rinktinė jau kiek mažiau nei po mėnesio rinksis į pasiruošimo stovyklą Elektrėnuose, kur savaitę (sausio 5-11 dieną) ruošis sausio 13-19 dienomis Taline (Estija) vyksiančiam pasaulio jaunimo čempionato II diviziono A grupės turnyrui.

Lietuvos rinktinei vadovaus puikiai pažįstamas treneris Aleksejus Nikiforovas, kuris balandį vadovaudamas Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinei buvo per žingsnį nuo to paties rango turnyro aukso ir galiausiai su savo auklėtiniais pasidabino sidabro medaliais. Kaip ir praėjusiose pirmenybėse, 61-erių metų specialistas į savo trenerių štabą pasikvietė Andrejų Jadkauską ir Simą Baltrūną, kurie užims trenerio asistentų pareigas.

Būtent sidabrą 18-mečių turnyre Taline balandį laimėję žaidėjai sudarys ir didžiąją dalį į rinktinę kovoti dėl vietos tame pačiame mieste įvyksiančiame pasaulio jaunimo čempionate atvykstančių ledo ritulininkų - į sausio 5 dieną startuojančią pasiruošimo stovyklą pakviesta 17 praėjusį pavasarį A. Nikiforovo nurodymų jau klausiusių žaidėjų. Iš viso iš 29 į rinktinę pakviestų žaidėjų dauguma rungtyniauja užsienyje. Gimtinėje savo karjerą tęsia dešimt žaidėjų, iš kurių daugiau nei pusė (6) rungtyniauja Vilniaus „Geležinio vilko“ komandoje.

Nepaisant to, kad šioje rinktinėje bus vos šeši paskutinį kartą šioje amžiaus grupėje galintys rungtyniauti ledo ritulininkai, tokio rango varžybų patirties rinktinės atstovams netrūksta. 15 rinktinės kandidatų jau yra atstovavę rinktinei 20-mečių pasaulio čempionatuose, aštuoni iš jų vyko į daugiau nei vienas pirmenybės, o Kostui Gusevui ir Laisvydui Kudrevičiui šis turnyras gali būti jau ketvirtasis šioje amžiaus grupėje.

Skirtingai nuo daugumos kitų Lietuvos rinktinių, šioje ekipoje didesnės nei įprastai konkurencijos galima laukti gynybos grandyje. Į rinktinės stovyklą atvyksta visi septyni praėjusiais metais aukštesniame lygyje kovoję šios pozicijos atstovai, kurie net ir nepavykus išsaugoti vietos I diviziono B grupėje, įgijo naudingos patirties, kuri neabejotinai pravers tiek pasiruošimo stovykloje, tiek ir laukiančiose kovose Estijoje. Negana to, trys iš jų - K. Gusevas, Tomašas Krukovskis ir Paulius Rumševičius kartu su vartininku Laurynu Lubiu lapkritį vilkėjo ir vyrų rinktinės marškinėlius Baltijos Iššūkio taurės turnyre.

Pasaulio jaunimo čempionato II diviziono A grupės turnyras startuos sausio 13 dieną, o iki jo Elektrėnuose rinktinė sužais du draugiškus mačus. Sausio 8 dienos vakare ir 9 dienos ryte lietuvius egzaminuos kaimyninės Baltarusijos „Dinamo“ komanda, kuri kovoja aukščiausioje Baltarusijos lygoje.

Pirmenybes Taline rinktinė pradės dvikova su Didžiąją Britanija, o vėliau išmėgins savo jėgas su Estijos, Rumunijos, Ispanijos ir Korėjos rinktinėmis.

Lietuvos 20-mečių rinktinės kandidatų sąrašas: gynėjai - Christianas Volodinas, Tomašas Krukovskis, Kostas Gusevas, Dominykas Motiejūnas, Arvidas Domeika, Paulius Rumševičius, Mantas Stankius, Justas Fedorovičius, Karolis Šumskas, Vėjas Jokubynas, Avgustinas Silinas; puolėjai - Laisvydas Kudrevičius, Patrikas Misiukas, Ignotas Ragas, Egidijus Binkulis, Nikodemas Numavičius, Vainius Jankauskas, Eimantas Steponavičius, Karolis Krasilnikovas, Arnas Misiukas, Martynas Miliūnas, Lukas Washco, Martynas Grinius, Martinas Tuchto, Matas Mikalauskas, Eimantas Noreika; vartininkai - Laurynas Lubys, Martinas Petiulis, Tadas Ramanauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS