Per 47 sekundes tris įvarčius įmušusi „Energija“ nugalėjo „Hockey Punks“ | Diena.lt

PER 47 SEKUNDES TRIS ĮVARČIUS ĮMUŠUSI „ENERGIJA“ NUGALĖJO „HOCKEY PUNKS“

  • 0

Fantastiškai pirmojo kėlinio pabaiga sužaidusi ir tris įvarčius per 47 sekundes pelniusi Elektrėnų „Energija“ iškovojo dar vieną pergalę Lietuvos ledo ritulio čempionate.


Elektrėniškiai namuose 7:3 (5:1, 0:1, 2:1) nugalėjo Vilniaus „Hockey Punks“ komandą ir nors tai buvo jau ketvirtoji pergalė prieš vilniečius šiame sezone, tačiau tik pirmoji namų arenoje.
 
Vienintelius du pralaimėjimus šiame sezone „Energija“ patyrė būtent prieš „Hockey Punks“ ekipą ir abu kartus suklupo (1:3 ir 2:5) namų aikštelėje. Visgi svečiuose elektrėniškiai žaidė kur kas geriau ir Vilniuje iškovojo pergales rezultatais 5:3, 6:0 ir 5:0.
 
Nors šiose rungtynėse „Energijos“ gretose nebuvo prieš tai du kartus prieš „pankus“ „sausus“ vartus išlaikiusio Maksimo Ponomarenko, tačiau sėkmingai vartus gynė Nerijus Dauksevičius, o po kelių mėnesių pertraukos į sudėtį sugrįžo ir Dmitrijus Beliakovas.
 
Nors „Hockey Punks“ ir sėkmingai pradėjo rungtynes, kai Edgaras Rybakovas (3:04, rez. perd. Aleksejus Kuveka ir Hectoras Majulas) nuginklavo vartininką Nerijų Dauksevičių, tačiau vėliau kėlinys priklausė „Energijai“.
 
Vienuoliktą susitikimo minutę rezutatą išlygino Mauras Baltrukonis (10:52, rez. perd. Artūras Katulis), netrukus į priekį šeimininkus išvedė Donatas Vitte (12:03, rez. perd. Dovydas Kulevičius ir Rolandas Aliukonis), o paskutinę kėlinio minutę prasidėjo vartininko Simo Baltrūno „sušaudymas“.
 
Iš pradžių pasižymėjo Karolis Kubilius (18:53), po 24 sekundžių antrą kartą pasižymėjo D.Vitte (19:17, rez. perd. Aurimas Gaidauskas), o dar po 23 sekundžių pirmą sezono savo įvartį įmušė nuo mėlynos linijos pasižymėjęs Tomas Vyšniauskas (19:40, rez. perd. Konstantinas Isajevas ir Justinas Vėželis) ir komandas jau skyrė keturi įvarčiai – 5:1.
 
Antrame kėlinyje „Energijos“ įvarčių mašina sustojo, nors kėlinio pabaigoje „Hockey Punks“ dėl pražangų du kartus žaidė mažumoje, o elektrėniškiai įsitvirtino varžovų zonoje, atliko ne vieną pavojingą smūgį, tačiau įvarčių nepasiekė.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Hockey Punks“ ekipai antrą įvartį įmušė Šarūnas Kuliešius (25:56, rez. perd. Marius Rankauskas ir H.Majulas).
 
Trečiame kėlinmyje K.Isajevas (53:17, rez. perd. J.Vėželis ir T.Vyšniauskas) sugrąžino „Energijai“ keturių įvarčių pranašumą, o po keturių minučių D.Vitte (57:18, rez. perd. R.Aliukonis ir D.Kulevičius) įmušė trečią savo įvartį šiose rungtynėse ir komandas jau skyrė penki įvarčiai – 7:2.
 
Susitikimo pabaigoje garbės įvartį „Hockey Punks“ ekipai dar pelnė Sergejus Markovsky (58:34, rez. perd. E.Rybakovas ir I.Želtakovas).
 
„Energija“ atliko mažiau smūgių į vartus (32 prieš 36) ir surinko daugiau baudos minučių (30 prieš 14).
 
Po šio mačo elektrėniškių lauks likusios keturios reguliariojo sezono rungtynės su „Kaunas Hockey“ (10/3) ekipa, kuriuose spręsis pirmosios reguliaraus sezono vietos laimėtojas, tuo tarpu „Hockey Punks“ tris kartus jėgas išmėgins su Vilniaus „Geležiniu vilku“ (1/13), o po šių rungtynių paaiškės, kas užims trečią bei ketvirtą vietas.
 
„Energija“ per 14 mačų surinko 36 taškus ir 6 taškais lenkia antroje vietoje esančią „Kaunas Hockey“ ekipą, kuri yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau.
 
Artimiausias rungtynes „Energija“ žais vasario 14-ą dieną Elektrėnų ledo arenoje su „Kaunas Hockey“, o „Hockey Punks“ vasario 9-ą taip pat Elektrėnuose susikaus su „Geležiniu vilku“.
 

 

GALERIJA

  • Per 47 sekundes tris įvarčius įmušusi „Energija“ nugalėjo „Hockey Punks“
Tito Pacausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS