„Aurum 1006 km lenktynių“ teisėjų korpusą papildė naujas autoritetas | Diena.lt

„AURUM 1006 KM LENKTYNIŲ“ TEISĖJŲ KORPUSĄ PAPILDĖ NAUJAS AUTORITETAS

  • 0

Šiandien Palangoje prasidedančios tarptautinės, didžiausios Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynės“ – atsakingiausias egzaminas ne tik jose dalyvausiantiems sportininkams ar  komandų vadovams, bet ir varžybų teisėjams bei visam aptarnaujančiam personalui.

Teisėjų korpusui ir šiemet vadovaus lenktynių sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis, lietuviškajame automobilių maratone triūsiantis nuo pat pirmųjų, 2000-aisiais čia įvykusių lenktynių, ir varžybų vadovas Marius Mikuševičius.

Devynioliktą kartą be pertraukų vykstančių automobilių ilgų nuotolių lenktynių komisarų gretas papildė vienas autoritetingiausių šios srities užsienio specialistų – olandas Martin van de Pavert, trečiadienio popietę atskridęs į Palangą.

„Tai anaiptol ne kažkoks nepasitikėjimas ir net ne mažytė abejonė nacionaline automobilių sporto arbitrų kalve ir jos nariais, o aukštas, tarptautinis renginio įvertinimas ir pripažinimas, - sako pagrindinis lenktynių organizatorius, „PromoEvents“ direktorius Darius Jonušis. – Esu pamalonintas, kad toks autoritetas, kaip Martinas, teisėjavęs ir vadovavęs didelį prestižą pasaulyje išsikovojusioms automobilių lenktynėms, tokioms kaip Le Mano 24 val, 12 ir 24 val Creventic, taip pat daugeliui ir kitų Europoje, Azijoje ir Amerikoje pripažintų lenktynių, atvyko ir į Lietuvą“.

Tiesiai iš Palangos oro uosto M. van de Pavert atvyko kurorto stadioną, kur trečiadienį pradėjo darbą „Aurum 1006 km lenktynių“ techninė ir mandatinė komisijos.

„Bet kokias lenktynes puošia galingi, greiti automobiliai ir talentingi juos vairuojantys sportininkai, o mūsų, sporto komisarų priedermė – užtikrinti, kad lenktynių trasoje vyktų sąžininga kova, - sakė M. van de Pavert. – Būtent todėl čia ir atvykau ir nepagailėsiu pastangų, kad trasoje vyktų būtent sąžininga, visus taisyklių paragrafus atitinkanti kova.“

Siekius paversti realybe autoritetingam specialistui iš Olandijos padės geriausi Lietuvos automobilių sporto teisėjai.   

„Didžiulį pripažinimą pelniusio automobilių sporto komisaro iš Olandijos vizitas – ne tik aukštas ilgų nuotolių lenktynių Palangoje įvertinimas, bet ir rimta paspirtis ir didelė paskata  mums, arbitrams, dirbti dar akyliau ir sutelkčiau, - sako „Aurum 1006 km lenktynių“ 150-ties teisėjų korpusui vadovaujantis G. Smetonis. – Kartu tai bus ir unikali proga pasitikslinti, pasitarti kaip traktuoti vieną ar kitą nežymią pražangą, kad mažiau nukentėtų sportininkai bei žiūrovai, o kartu ir nebūtų pažeistas sportinis sąžiningo lenktyniavimo principas“.  

Pasak G. Smetonio, teisėjų, skirtingai nei Temidės, akys neužrištos. Jos budriai seka kiekvieną lenktynininko manevrą trasoje, leistinas ir neleistinas veikas techninio aptarnavimo zonoje.

Arbitras negali turėti asmeninių simpatijų, juolab – antipatijų, privalo išlikti visiems vienodai objektyvus.

Nuotraukoje : (iš kairės) „Aurum 1006 km lenktynes“ rengiančios „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis,  vienas autoritetingiausių sporto komisarų – olandas Martin van de Pavert ir „Aurum 1006 km lenktynių“ sporto komisarų kolegijos pirmininkas Gražvydas Smetonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS