Austrijoje ir Vokietijoje per antidopingo reidus suimti devyni žmonės | Diena.lt

AUSTRIJOJE IR VOKIETIJOJE PER ANTIDOPINGO REIDUS SUIMTI DEVYNI ŽMONĖS

  • 1

Vokietijoje ir Austrijoje per trečiadienį surengtus dopingo kontrolės reidus buvo suimti penki atletai ir keturi asmenys, vykstant Pasaulio slidinėjimo čempionatui.

Pasak Austrijos federalinės policijos biuro (FPO), operacijų taikinys buvo „visame pasaulyje veikiantis dopingo tinklas“, o dauguma reidų buvo atlikti Zėfelde, kur vyksta čempionato rungtynės.

Policija pranešė, kad tarp areštuotų sportininkų yra du austrai, vienas kazachas ir du estai.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Austria Presse Agentur“, FPO pareigūnas Dieteris Csefanas (Dyteris Cefanas) atskleidė, jog vienas atletas buvo pagautas „nusikaltimo metu“.

„Jis buvo suimtas, kai į jo ranką buvo perpilamas kraujas“, – sakė D. Csefanas pridurdamas, kad dopingo tinklo veikla veikiausiai apėmė ir kitas sporto šakas.

Areštuotų atletų vardai neskelbiami, bet du suimtieji apibūdinami kaip Austrijos policijos kadetai ir šalies nacionalinės slidinėjimo kroso komandos žaidėjai. Jiems dabar gresia Tarptautinės slidinėjimo federacijos drausminės nuobaudos.

Austrijos teisėsauga informavo, kad bendradarbiavo su Vokietijos tarnybomis, kurios apžiūrėjo devynias patalpas ir sulaikė du žmones, apibūdintus kaip „sportininkų gydytojas“ ir „bendrininkas“. Panašu, kad ši grupė veikė Vokietijos Erfurto mieste.

„Rimtai įtariama, kad Erfurte veikusi nusikalstama grupuotė daug metų parūpindavo kraujo dopingo elitiniams atletams, siekdama pagerinti jų rezultatus per nacionalines bei tarptautines varžybas ir nelegaliai pasipelnyti iš šios veiklos“, – pažymėjo FPO.

Anot Miuncheno prokurorų biuro atstovės Anne Leiding (Anės Leiding), tyrimas buvo pradėtas po austrų slidininko Johanneso Duerro (Johaneso Diuro) sausį Vokietijos transliuotojui ARD duoto interviu, kuriame prisipažino, kad Vokietijoje nuolat vartojo ištvermę didinančią uždraustą medžiagą EPO.

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) paskelbė prisidėjusi prie Austrijos teisėsaugos tyrimo ir pridūrė, jog „reidai buvo surengti vykdant platesnę policijos operaciją prieš nusikaltėlius iš kelių Europos šalių“.

Austrija pastaruoju metu agresyviai kovoja su dopingo vartojimu, pernai paaiškėjus, kad Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) skyrius Zalcburge per kelerius metus galimai paėmė net 300 tūkst. JAV dolerių (264 tūkst. eurų) kyšių iš Rusijos pareigūnų, norėjusių nuslėpti dopingo vartojimo atvejus tarp rusų atletų.

Trečiadienį surengti reidai nesusiję su IBU byla, pranešė ją nagrinėjantys prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bosas

AHA gerai kad JAV slidininku nera-)))..Visi JAV dopingai begime,atletikoj,plaukime!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS