B. Bardauskas po finišo: galėčiau visą mėnesį važinėti | Diena.lt

B. BARDAUSKAS PO FINIŠO: GALĖČIAU VISĄ MĖNESĮ VAŽINĖTI

  • 1

Karštis ir smėlio audra išvargino Balį Bardauską, vienintelį motociklininką iš Lietuvos, kuris sėkmingai pasirodė ketvirtame etape. Išankstiniais duomenimis, lietuvis šiame etape užėmė 95 vietą, bet ji dar gali keistis, priklausomai nuo kitų lenktynių dalyvių.

„Kopose buvo sunkiausia. Daug motociklų buvo strigę. Pats buvau įstrigęs. Kėliausi motociklą kopose, buvo labai sunku. Visus punktus paėmiau. Baudos negavau. Bet labai gražūs vaizdai, labai gražūs“, – nors ir pavargęs po ketvirtojo etapo finišo nepamiršo paminėti gražaus Peru kraštovaizdžio B. Bardauskas.

Žurnalisto paklaustas, ar labiausiai patiko vandenyno vaizdai, B. Bardauskas patikslino: „Ne. Kopų. Labai gražios kopos. Galėčiau mėnesį laiko važinėti, jei nereikėtų kitur važiuot“, – su šypsena pasakė B. Bardauskas.

Iš jo veido matyti, kad sportininkas šiame etape tikrai turėjo pademonstruoti visą meistriškumą, kad baigtų ketvirtąjį Dakaro etapą.

Paklaustas apie fesh-fesh reiškinį (taip pavadintos labai smulkios dulkių smiltelių sankaupos, nusėdančios kopų žemumose), B. Bardauskas buvo lakoniškas: „Dirbt reikia“.

Etape nesėkmės lydėjo net lyderius. Iš Dakaro ralio pasitraukė praėjusių metų motociklų klasės nugalėtojas, britas Sam Sunderland‘as. Lyderiui atsinaujino nugaros skausmai.

Dar prieš šį etapą per tris pirmas dienas nubyrėjo apie 15 proc. motociklininkų. Statistika rodo, kad Dakaro finišo nepasiekia nuo 30 iki 50 proc. jį pradėjusių motociklininkų.

Jei taip ir klostysis toliau ketvirtasis etapas, B. Bardauskas turėtų gerokai pakilti aukštyn. Prieš ketvirtąjį etapą B. Bardauskas bendroje įskaitoje klasifikavosi 115-oje pozicijoje.

GALERIJA

  • C.Brebbia nekantriai laukė B. Bardausko
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gonscikas Vasia

As irgi galeciau vazinetis nors ir metus, nachaliavai. Dar ir Lietuva garsinciau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS