Biatlonininkai nenusivylė – ūpą kėlė komandos taškai ir mini rekordai | Diena.lt

BIATLONININKAI NENUSIVYLĖ – ŪPĄ KĖLĖ KOMANDOS TAŠKAI IR MINI REKORDAI

  • 0

Po pasibaigusios pasaulio biatlono čempionato individualios rungties - dvejopi įspūdžiai. Lietuvos biatlonininkai tarti svarų žodį apsnigtame Estešunde (Švedija) galėjo, tačiau sėkmingą varžybų pradžią nubraukė kelios nesėkmingos sekundės šaudykloje.

20 km asmeninėse lenktynėse Karolis Dombrovskis užėmė 51-ą vietą (3 baudos minutės), Vytautas Strolia - 61-ą (5 baudos minutės), o Tomas Kaukėnas - 63-ią (4 baudos minutės) tarp 102 sportininkų.

Komandos stabilumas pataisė nuotaiką: pagal sprinte ir asmeninėse lenktynėse iškovotus Tautų taurės taškus lietuviai šiame čempionate net 16-i bei jau dabar aišku, kad mūsiškiams pavyks išsaugoti tris starto vietas kitų metų sezonui.

K. Dombrovskis antrame, trečiame ir ketvirtame šaudyme suklydo po sykį. Vis dėlto tai nesutrukdė geriausią karjeroje sezoną išgyvenančiam biatlonininkui uždėti vyšnios ant torto - prie 25 vietos pasaulio taurės etape ir šeštos pozicijos Europos čempionate jis pridėjo aukščiausią savo vietą planetos pirmenybėse apskritai.

„Buvau gana gerai, pozityviai ir kovingai nusiteikęs. Ypač, kai pamačiau, jog prognozuojamas sniegas ir vėjas - turėjau gerą galimybę parodyti save. Pirma varžybų dalis buvo gera, tiesiog ne iki galo padariau tą, ko norėjosi. Trys baudos nemažai, sunkiai „važiavosi“ kojomis, todėl atsilikimas gavosi didelis“, - sakė K. Dombrovskis.

Nemenčinės biatlonininkas vylėsi ryškiau suspindėti ir Estešunde, tačiau visą sezoną jau dabar gali įvertinti teigiamu pažymiu.

„Mane džiugina, kad šis sezonas yra ypatingai geras, palyginus su praėjusiais trimis. Aš lygiaverčiai galėjau kovoti su visais nuo pirmo rato, nuo pirmų varžybų. Dabar sezono galas ir esu gana geros fizinės formos, esu daug stipresnis nei pernai“, - džiaugėsi K. Dombrovskis.

Sprinte rekordinę 26-ą vietą iškovojęs V. Strolia teigiamų emocijų po asmeninių varžybų turėjo mažiau. Tačiau užimta 61-a pozicija asmeninėse lenktynėse buvo jo geriausias pasiekimas šioje rungtyje tiek pasaulio čempionatuose, tiek planetos taurės varžybose.

Koją lietuviui pakišo trečias šaudymo ruožas - gulėdamas mūsiškis suklydo tris kartus.

„Nuovargis nesijaučia, nes pradėjau geriau jaustis tik antroje sezono dalyje. Tačiau sunkiau ties psichologiniu nuovargiu, labiau pavargęs esu psichologiškai nei fiziškai, - sakė V. Strolia, kuriam čempionate iš Lietuvos vyrų teko startuoti daugiausiai kartų. - Šiandien šiek tiek nepasisekė, nes atvykus į trečią šaudymą pūtė gana stiprus vėjas. Visada norisi geresnių rezultatų, bet po čempionato kažkiek pozityvių minčių bus“.

Tuo tarpu į trasą su tikslu pataikyti 20 šūvių iš tiek pat galimų žengęs T. Kaukėnas plano sėkmingai laikėsi trijose šaudyklose. Tragiškai susiklostė antroji iš keturių - ten sportininkas užvertė vos vieną taikinį.

Asmeninėse lenktynėse Pjongčango žaidynių pažiba demonstravo gana konkurencingą greitį bei su vienu netaikliu šūviu būtų ne tik iškovojęs pirmus sezono taškus, bet ir aplenkęs legendinį prancūzą Martiną Fourcade'ą.

„Buvau nusiteikęs šiandien gerai pasirodyti, tačiau esu labai nusivylęs antru šaudymu, kuris atėmė galimybę kovoti dėl aukštesnių vietų. Iš dalies pačio iškelti tikslai kaip ir pavyko, nes šaudymas prastas buvo tik vienas, visi kiti - neblogi, nuteikė pozityviai“, - sakė T. Kaukėnas.

Asmeninių lenktynių čempionu tapo olimpinis čempionas iš Vokietijos Arndas Peifferis, kuris net 1 min. 8,7 sek. pranoko netikėtai sidabrą iškovojusį bulgarą Vladimirą Ilievą. Nuo pastarojo bronzą pelnęs norvegas Tarjei Boe atsiliko vos 0,4 sek.

Penktadienį K. Dombrovskis ir Natalija Kočergina Lietuvos garbę gins vienetų mišrioje estafetėje. Didesnes viltis Lietuvos komanda sieja su šeštadienį vyksiančiomis vyrų estafetės 4x7,5 km varžybomis.

„Stengsimės padaryti viską, ką galime. Tikslas būtų 16-ukas ir tai įmanoma taikliai šaudant. Kaupsimės ir bandysime gerai pasirodyti estafetėje“, - tikino T. Kaukėnas.

GALERIJA

  • Tomas Kaukėnas
  • Vytautas Strolia
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS