D. Medvedevas: Rusija nepripažins melagingų kaltinimų dėl dopingo | Diena.lt

D. MEDVEDEVAS: RUSIJA NEPRIPAŽINS MELAGINGŲ KALTINIMŲ DĖL DOPINGO

  • 4

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskva niekada nepripažins „melagingų“ kaltinimų vykdžius valstybės remiamą dopingo sistemą, dėl kurios šalies komandai uždrausta dalyvauti kitąmet vyksiančiose žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange.

Vyriausybės posėdyje premjeras sakė, kad „negalime pripažinti ir nepripažinsime melagingų išvadų“, daugiausiai pagrįstų buvusio Rusijos antidopingo centro direktoriaus Grigorijaus Rodčenkovo parodymais.

„Sportininkai ir mūsų šalis iš esmės susidūrė su beprecedenčiu atveju, kai visos valstybės atžvilgiu metami įrodymais nepagrįsti kaltinimai, kurie, kaip žinoma, kuriami pagal vienintelio asmens – tiesą sakant, psichiškai nepastovaus asmens, turinčio aiškių psichopatiškų nukrypimų, vykdžiusio nusikalstamus veiksmus – parodymus“, – pareiškė D. Medvedevas.

Pasak Rusijos ministro pirmininko, minėtas asmuo nusikalto pats platindamas dopingą sportininkams.

Jis taip pat tvirtino, kad antradienį Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) paskelbtas pranešimas, jog Rusija dėl valstybės remtos dopingo programos, pasiekusios kulminaciją per 2014-ųjų žiemos olimpiadą Sočyje, yra diskvalifikuojama iš Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių, yra politiškai motyvuotas.

D. Medvedevo teigimu, šis sprendimas buvo priimtas siekiant paveikti Rusijos viešąją nuomonę artėjant 2018 metų kovo 18-ąją vyksiantiems prezidento rinkimams.

Trečiadienį šalies prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskva 2018-ųjų žiemos olimpiadoje leis savo sportininkams varžytis su neutralia vėliava. D. Medvedevas savo ruožtu patikino, kad jo vyriausybė rems Rusijos sportininkus, jeigu jie vasarį vyksiančioje olimpiadoje norės varžytis kaip neutralūs atletai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Joooo

Rusams tik ir kalbėti apie melą.Patys tikrieji teisuoliai!

Ramunas

Kam idomi Dimoni nuomone?

Arvys

Na ruskiai kaip visada yra šventieji, o visas pasaulis susivienijo prieš juos :) Tai jau 1000 kartu girdėta ir labai juokinga. Sensacija būtų jei jie nors kartą pripažintų ką yra pridarė, kad vartojo dopingo, kad okupavo dalį Ukrainos, Gruzijos, Moldovos, kad sunaikino čečėnų tautą ir t. t... Va čia tai būtų garbingą šalis, o kol kas tai yra mėšlo krūvą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS