D. Pozniako turnyre daugiausiai medalių iškovojo Lietuvos boksininkai | Diena.lt

D. POZNIAKO TURNYRE DAUGIAUSIAI MEDALIŲ IŠKOVOJO LIETUVOS BOKSININKAI

  • 0

Šeštadienį baigėsi pirmojo Lietuvos olimpinio čempiono Dano Pozniako vardo bokso turnyras. Jau 14-us metus iš eilės vykusiame prestižiniame jaunimo turnyre šiais metais kovojo 103 boksininkai iš 14-os valstybių. Jie išsidalijo medalius 10-yje svorio kategorijų.

D. Pozniako turnyro finaluose kovojo du Lietuvos boksininkai.

Antrus metus iš eilės į D. Pozniako turnyro finalą pateko Aras Dudėnas. Svorio kategorijos iki 91 kg finale pasvalietis susitiko su praėjusių metų Europos jaunimo čempionato prizininku prancūzu Florentinu Wilfriedu. Ši kova tapo tikra finalų puošmena su daug galingų ir tikslių smūgių.

Po trijų labai atkaklių raundų, nugalėtojas nepaaiškėjo ir prireikė papildomo teisėjų balsavimo. Pergalė taškais 3:2 atiteko prancūzui.

„Šiais metais buvo daug sunkesnės kovos, todėl esu labai patenkintas, kad pavyko iškovoti sidabro medalį. Finale pritrūko ir fizinių jėgų, nes iki finalo buvo daug sunkių kovų, o varžovas ketvirtfinalyje ir pusfinalyje pergales iškovojo nokautais anksčiau laiko. Man pavyko prieš tituluotą varžovą atsilaikyti ir buvo labai atkakli kova iki pat finalinio gongo“, - sakė antrus metus iš eilės D. Pozniako turnyro vicečempionu tapęs A. Dudėnas.

Dar vienas lietuvis kovojo svorio kategorijos iki 75 kg finale. Jaunimo amžiaus grupėje debiutavo Europos jaunių čempionato prizininkas Aleksandras Trofimčiukas. D. Pozniako turnyro finale visaginietis pirštines surėmė rusu Stanislavu Sockovu. Labiau patyręs lietuvio varžovas įrodė savo pranašumą taškais 5:0. Finale pralaimėjusiam A. Trofimčiukui atiteko sidabro medalis.

„Labai džiaugiuosi iškovotu medaliu. Man tai buvo pirmas tarptautinis turnyras jaunimo varžybose, todėl ir sidabro medalis yra gerai. Jaunimo varžybose ilgesni raundai, stipresni varžovai, todėl dar reiks daug ko išmokti“, - teigė 2017 m. Europos jaunių čempionate sidabro, o 2018 m. bronzos medalius iškovojęs A. Trofimčiukas.

7 medalius - 2 sidabro ir 5 bronzos iškovoję Lietuvos boksininkai, pagal apdovanojimų skaičių, tapo nugalėtojais komandinėje įskaitoje. Praėjusių metų turnyre varžybų šeimininkai laimėjo 4 medalius - 1 sidabro ir 3 bronzos.

Pagal iškovotus aukso medalius nugalėtojais tapo rusai, jų sąskaitoje - 4 aukso ir 1 sidabro apdovanojimai. Velso boksininkai iškovojo 3 aukso medalius. Prancūzų kraitis - 2 aukso ir 2 sidabro medaliai. Ukrainiečiai laimėjo 1 aukso, 3 sidabro ir 2 bronzos apdovanojimus. Iš viso medalius laimėjo vienuolikos šalių atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS