„Dragūno“ lyderis rungtyniaus Islandijoje | Diena.lt

„DRAGŪNO“ LYDERIS RUNGTYNIAUS ISLANDIJOJE

„Dragūno“ bei Lietuvos nacionalinės rankinio rinktinės žaidėjas Mindaugas Dumčius ragaus legionieriaus duonos.

Klaipėdietis pasirašė dviejų metų sutartį su Islandijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiu Akureirio „Akureyri Handboltafelag“ klubu. Numatyta, kad ją galės pratęsti dar metams.

Šį sezoną Lietuvos rankinio lygoje M. Dumčius per 20 rungtynių pelnė 102 įvarčius, vidutiniškai po 5,1 per rungtynes.

„Akureyri Handboltafelag“ komandoje taip pat žais buvęs „Dragūno“ rankininkas Karolis Stropus. Jis atstovavo Reikjaviko „Vikingur“ ekipai, tačiau šis klubas užėmė paskutiniąją vietą čempionate ir iškrito į antrąją lygą. Todėl klaipėdietis buvo paskolintas Akureirio komandai.

„Apie naująjį klubą žinau nedaug. Jį treniruoja vienas geriausių visų laikų Islandijos rinktinės gynėjų. Šiek tiek informacijos suteikė nacionalinėje rinktinėje kartu žaidę K. Stropus ir Giedrius Morkūnas. Naujoji ekipa šiais metais užėmė tik aštuntąją vietą, tad stengsimės pagerinti šį rezultatą. Džiaugiuosi, kad legionieriaus karjerą svetimoje šalyje pradėsiu ne vienas. Su K. Stropumi daug metų gyniau „Dragūno“ garbę, bus lengviau pritapti naujoje komandoje. Islandijos čempionate bus įdomu rungtyniauti, nes šios šalies žaidėjai yra patyrę, techniški rankinio meistrai“, – mintimis apie naująjį karjeros etapą dalijosi M. Dumčius.

GALERIJA

  • „Dragūno“ lyderis rungtyniaus Islandijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS