Klaipėdos „Dragūnui“ – nauji iššūkiai | Diena.lt

KLAIPĖDOS „DRAGŪNUI“ – NAUJI IŠŠŪKIAI

Penkerius metus stipriausios Lietuvos rankinio komandos titulą sauganti Klaipėdos „Dragūno“ ekipa pradėjo pasirengimą naujajam sezonui. Vakar klaipėdiečiai rinkosi į pirmąją treniruotę stadione.

Penkerius metus stipriausios Lietuvos rankinio komandos titulą sauganti Klaipėdos „Dragūno“ ekipa pradėjo pasirengimą naujajam sezonui. Vakar klaipėdiečiai rinkosi į pirmąją treniruotę stadione.

Treniruotės – karštyje

Komandos siela ir vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas dienraščiui „Klaipėda“ teigė, jog rankininkai treniruosis du kartus per dieną, o kitą savaitgalį išmėgins jėgas Klaipėdoje vyksiančiame tarptautiniame rankinio turnyre, kuris skirtas pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti.

„Treniruosimės du kartus per dieną. Šią savaitę abejos treniruotės vyks lauke, dirbsime fiziškai. Kitą savaitę sportuosime ir lauke, ir salėje“, - teigė A. Juškėnas.

Po treniruočių laukia ir pirmasis turnyras. Jis rugpjūčio 15-17 dienomis vyks Klaipėdoje, „Dragūno“ salėje. Turnyre be klaipėdiečių dalyvaus Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, Alytaus „Almeida-Stronglasas“ bei svečiai iš Latvijos – Dobelės „Tenax“ rankininkai.

Išvyksta lyderis

A.Juškėnas jau po pirmosios treniruotės apgailestavo, jog uostamiesčio klubas negali sudaryti tokių sąlygų žaidėjams, kad jie pasiliktų Klaipėdoje.

"Klubas yra finansiškai nepajėgus konkuruoti su kelis, o gal net keliolika kartų didesnius biudžetus turinčiomis Europos komandomis, kurių pasiūlymų žaidėjai sunkiai atsisako", – konstatavo "Dragūno" vyriausiasis treneris.

Todėl 2014-2015 metų sezoną Klaipėdos komandoje tikrai nebežais jos lyderis Benas Petreikis, kuris iškeliavo rungtyniauti į Austriją. Legionieriaus duonos jau antrąjį sezoną ragaus linijos žaidėjas Tadas Stankevičius. Jis rungtyniaus Rumunijoje.

"Su komanda atsisveikino ir komandos senbuvis Remigijus Vaičikauskas, kuris nusprendė baigti sportininko karjerą“, – praradimus vardijo A.Juškėnas.

Kol kas situacija neaiški ir dėl dar dviejų ekipos žaidėjų: kapitono Dariaus Jasinsko bei krašto pozicijoje rungtyniaujančio Gražvydo Juškos.

„Darius su Gražvydu sportuos neprofesionaliai ir tik reikalui esant padės komandai. Žaidėjai apsisprendė pristabdyti savo sportines karjeras dėl asmeninių priežasčių“, - teigė A.Juškėnas.

Patyrusius „Dragūno“ žaidėjus turėtų pakeisti jaunesni, kurie treniruojasi kartu su vyrų komanda.

„Su komanda treniruojasi „Viesulo“ sporto centro ir „Dragūno“ trenerės Rasos Juškėnienės auklėtiniai, gimę 1996 metais. Kol kas nenoriu atskleisti pavardžių, kas prisijungs prie pagrindinės komandos. Perspektyviausiems žaidėjams pasirašyti sutartis pasiūlysime rugsėjį”, – ateities planus atskleidė treneris.

Žais Austrijoje

"Dragūnas" šiemet žais ne tik Lietuvos rankinio lygoje, bet ir vėl sieks kuo toliau nukeliauti Europos rankinio federacijos taurės turnyre.

Austrijos sostinėje Vienoje ištraukus burtus paaiškėjo, kad daugkartinis Lietuvos čempionas „Dragūnas“ pirmajame etape rungtyniaus su Bregenco „Bregenz“ komanda iš Austrijos.

„Dragūno“ atstovai ir Austrijos Bregenco „Bregenz“ vadovai sutarė, kad abejas Europos rankinio federacijos taurės turnyro pirmojo etapo rungtynės bus žaidžiamos Bregence.

„Savo jėgas įvertinome realiai ir nusprendėme, jog abejas Europos taurės rungtynes žaisime Austrijoje rugsėjo 5-6 dienomis. „Bregenz“ komanda su tuo sutiko. Jei pavyktų įveikti austrus ir žengti į kitą turnyro etapą, tektų kovoti prieš galingą danų „Skjern“ ekipą. Tada tikrai vienerias rungtynes žaistume Klaipėdoje ir savo gerbėjams padovanotume tikrą rankinio šventę“, – vylėsi A.Juškėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS