Dviratininkas E. Šiškevičius lenktynėse Prancūzijoje buvo arti pergalės | Diena.lt

DVIRATININKAS E. ŠIŠKEVIČIUS LENKTYNĖSE PRANCŪZIJOJE BUVO ARTI PERGALĖS

  • 0

Prancūzijoje surengtų 42-ųjų daugiadienių dviračių lenktynių „La Route d’Occitanie“ (UCI I kategorija) paskutiniame, ketvirtajame, etape (192,7 km) sekmadienį Evaldas Šiškevičius („Delko Marseille Provence KTM“) finišavo trečias ir pelnė tris pasaulio reitingo taškus. 29 metų lietuvis paskutiniuose metruose galingai spurtavo ir nedaug trūko, kad būtų šventęs pergalę.

E.Šiškevičius šį sezoną į pirmąjį dešimtuką pateko šeštą kartą, o į pirmąjį trejetą pastarąjį kartą buvo patekęs praėjusių metų birželio 6 dieną.

Nugalėjo prancūzas Anthony Roux („Groupama - FDJ“). Jis 192,7 km nuvažiavo per 4 val. 37 min. 19 sek. (vid. greitis – 41,69 km/h). Antras liko šešiskart pasaulio pirmenybių prizininkas 38 metų ispanas Alejandro Valverde („Movistar“). Jį nuo E.Šiškevičiaus skyrė milimetrai. Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-35 vietas užėmusiems dviratininkams.

E.Šiškevičius pasižymėjo ne tik finiše, bet ir dalyvavo dienos pabėgime. Lietuvis ir dar keturi dviratininkai jau etapo pradžioje atitrūko ir įgijo keturių minučių persvarą. Evaldas pirmajame tarpiniame sprinto finiše (74,7 km) užėmė trečią vietą. Iki finišo likus apie 85 km, bėgliai buvo pavyti. Netrukus E.Šiškevičius priekyje važiavo su kitais keturiais dviratininkais, bet naujos grupelės persvara ilgai neišsilaikė. Kiek vėliau atakavo ispanai A.Valverde ir Luisas Leonas Sanchezas („Astana“). Šie du dviratininkai buvo pavyti paskutiniuose metruose.

Lenktynių nugalėtoju tapo ir 125 pasaulio reitingo taškus pelnė A.Valverde. E.Šiškevičius (+29.38), kuris šiemet dalyvavo jau devintose daugiadienėse lenktynėse, liko 50-as. Į 20-uką pateko du lietuvio komandos draugai. Klasifikuoti 85 dviratininkai iš 121 startavusio.

E. Šiškevičius antrajame etape (173 km) užėmė šeštą vietą.

1992 metais šias lenktynes laimėjo Artūras Kasputis, o 2001 metais trečias buvo Raimondas Rumšas.

K.Sosna Italijoje į priekį praleido tik Europos čempionę

Katažina Sosna („Torpado-Südtirol-International“) Italijoje vykusiose devintosiose kalnų dviračių maratono varžybose „Hero Südtirol Dolomites“ (UCI MTB „Marathon Series“, III kategorija) užėmė antrą vietą. Už šį pasiekimą Lietuvos dviratininkei atiteko 85 pasaulio reitingo taškai.

Nugalėjo ir 100 pasaulio reitingo taškų pelnė Europos čempionė austrė Christina Kollmann-Forstner. Ji 60 km trasą, kurios bendras pakilimas – 3200 m, įveikė per 3 val. 50 min. 1 sek. K.Sosna nuo nugalėtojos atsiliko 3 min. 16 sek. Trečią vietą užėmė kita italė Mara Fumagalli (+4.48).

„Ši antra vieta man prilygsta pergalei, – sakė K.Sosna, kuri varžybų metu neišvengė griuvimo. – Lenktynės buvo neįtikėtinai sunkios, bet man pavyko išlaikyti tempą. Šios lenktynės buvo svarbios, nes tai – mūsų komandos rėmėjo „namų“ varžybos.“

60 km lenktynėse dalyvavo 86 dviratininkės iš 14 šalių.

K.Sosna šį sezoną jau iškovojo 11 pergalių.

Dviratininkas A.Kruopis lenktynėse Belgijoje – 16-as

Belgijoje vykusiose dviračių lenktynėse „Elfstedenronde“ (UCI I kategorija) Aidis Kruopis („Verandas Willems - Crelan“) finišavo 16-as ir pelnė tris pasaulio reitingo taškus. Lietuvis šį sezoną į 20-uką pateko penktą kartą.

Nugalėjo britas Adam Blythe („Aqua Blue Sport“). Jis 196,3 km nuvažiavo per 4 val. 12 min. 11 sek. (vid. greitis – 46,7 km/h). Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-20 vietas užėmusiems dviratininkams.

Iš 144 startavusių dviratininkų klasifikuoti 86.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS