Dviratininkė K. Sosna – „Spar Swiss Epic“ prizininkė | Diena.lt

DVIRATININKĖ K. SOSNA – „SPAR SWISS EPIC“ PRIZININKĖ

Lietuvos kalnų dviračių maratono čempionė Katažina Sosna ir šveicarė Irina Lützelschwab („Torpado – Bulls“) tapo Šveicarijos Alpėse vykusių vienų sunkiausių kalnų dviračių lenktynių Europoje „Spar Swiss Epic“ (UCI I kategorija) prizininkėmis. Lietuvos ir Šveicarijos dviratininkių duetas iškovojo antrą vietą. Už tai joms atiteko po 120 pasaulio MTB maratono reitingo taškų ir 500 eurų premija.

Nugalėjo Vera Looser iš Namibijos ir Kim Le Court iš Mauritanijos. K. Sosna ir I. Lützelschwab nuo nugalėtojų atsiliko 42 min. 7 sek. Trečią vietą užėmė kolumbietė Monica Calderon ir olandė Tessa Kortekaas (+1:43.27).

Paskutiniame, penktajame, etape šeštadienį K. Sosna ir I. Lützelschwab užėmė antrą vietą. Nugalėjo V. Looser ir K. Le Court. Jos 59 km trasą, kurios bendras pakilimas – 2150 m, įveikė per 3 val. 8 min. 2 sek. Katažina ir Irina nuo jų atsiliko 6 min. 33 sek.

Lietuvos ir Šveicarijos dviratininkės laimėjo ketvirtąjį etapą, o pirmajame, antrajame ir trečiajame etapuose buvo trečios. Už prizines vietas etapuose joms atiteko 650 eurų.

Vyrų įskaitoje Lietuvos MTB maratono čempionas Eimantas Gudiškis ir Justinas Biekša („Colibri Cycling“) užėmė 16-ą vietą. Už tai jiems atiteko po 24 pasaulio MTB maratono reitingo taškų.

Nugalėjo čekas Martin Stošek ir šveicaras Marc Stutzman. Lietuviai nuo jų atsiliko 2 val. 16 min. 15 sek.

Penktajame etape E. Gudiškis ir J. Biekša užėmė 18-ą vietą. Nugalėjo M. Stošek ir M. Stutzmann – 2 val. 28 min. 22 sek. Lietuviai nuo jų atsiliko 22 min. 6 sek.

UCI moterų grupėje startavo 10, o UCI vyrų grupėje – 31 komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS