Estijos ekipažo sėkmė – su lietuvišku akcentu | Diena.lt

ESTIJOS EKIPAŽO SĖKMĖ – SU LIETUVIŠKU AKCENTU

Zarasuose surengto Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato pirmo etapo varžybas laimėjo Estijos atstovai.

„Winter Rally Aukštaitija“ dalyvių gretose buvo 54 ekipažai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos.

Sėkmingiausiai pasirodė Estijos lenktynininkai Egonas Kauras ir Allanas Biriukovas, važiavę Lietuvos dirbtuvėse „MV Sport“ modifikuotu „Hyundai i20 VRT“ automobiliu.

Pernai varžybos vyko ne geriausiomis sąlygomis, o šįmet jos buvo tobulos – spaudė šaltukas, vieni nuostabiausių Lietuvoje kelių buvo padengti sniegu ir ledu, žiūrovus šildė saulutė, o sutemus itin greitus ralio automobilius apšvietė žvaigždės ir mėnulis.

E. Kauras ir A. Biriukovas savo sąlygas diktavo nuo pirmų kilometrų. Juos bandė vytis 2023 m. nugalėtojai Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas („Škoda Fabia R5“).

V. Pilkausko / LASF nuotr.

Treti stabiliai važiavo Rokas Steponavičius ir Dovydas Ketvirtis („Škoda Fabia R5“), tačiau jie neatvyko į paskutinį laiko kontrolės punktą ir buvo diskvalifikuoti. Tad bendroje įskaitoje trečią vietą užėmė Eugenijus Sladkevičius ir Marius Kairys („Škoda Fabia N5+“).

Pernai varžybos vyko ne geriausiomis sąlygomis, o šįmet jos buvo tobulos.

Į pirmą penketą dar pateko Ramūnas Čapkauskas ir Žilvinas Sakalauskas („Mitsubishi Lancer Evo IX“), Petras Šiaučiūnas ir Renaldas Gegužinskas („Suzuki Swift R4“).

Tarp latvių geriausiai sekėsi Ivarui Vasaraudziui ir Janiui Krastiniui („Mitsubishi Lancer Evo X“) – jie buvo septyniolikti.

Tik Lietuvos čempionato įskaitos lyderiu tapo Marko Buteikio ir Klaudo Bučinsko ekipažas („BMW MKR“), antroje vietoje – 41 sek. atsilikę praeitų metų čempionai Benas Šimkus ir Vaidas Paulikas („Mitsubishi Lancer Evolution IX“).

GALERIJA

  • Estijos ekipažo sėkmė – su lietuvišku akcentu
V. Pilkausko / LASF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS