Europos čempionatų medalių įskaitoje Lietuva – 16-a | Diena.lt

EUROPOS ČEMPIONATŲ MEDALIŲ ĮSKAITOJE LIETUVA – 16-A

  • 2

Glazge (Didžioji Britanija) ir Berlyne (Vokietija) vykstančių septynių sporto šakų Europos čempionatų medalių įskaitoje po ketvirtadienio varžybų Lietuva iš 15-osios vietos nukrito į 16-ąją.

Lietuvių sąskaitoje - vienas aukso, keturi sidabro ir vienas bronzos medalis.

Europos čempionu tapo disko metikas Andrius Gudžius. Sidabro medalius iškovojo plaukikai Rūta Meilutytė (100 m krūtine) bei Danas Rapšys (200 m laisvuoju stiliumi), irkluotojai Dovydas Nemeravičius, Saulius Ritteris, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius (porinė keturvietė) bei Mindaugas Griškonis (vienvietė), bronzos - irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (porinė dvivietė).

Europos čempionatų medalių įskaitoje ir toliau pirmauja Rusija (24 aukso, 15 sidabro, 12 bronzos). Antrąją vietą užima Didžioji Britanija (18 aukso, 17 sidabro, 15 bronzos), o trečiąją - Olandija (12 aukso, 10 sidabro, 10 bronzos).

Estija su vienu bronzos apdovanojimu dalijasi 28-31 vietas. Latvijos sportininkai medalių dar neiškovojo.

Iš viso medalius pelnė 31 šalies sportininkai (aukso - 22).

Medalių įskaitos nugalėtojai bus įteikta Čempionų taurė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kauno žemats

Kai Meilutytė savo mėgstamoje distancijoje puolė į duobikę, užimdama garbingą ketvirtą vietą, tai iš jos lengvaatlečiai atrodė viršūnėje, iškovoję aukso (diskas), bronzos (ietis) medalius.

Žemaitijos kaunietis

Šį kartą Lietuvos lengvaatlečiai nupuolė į duobę,iš kurios Rūta Meilutytė jų netraukė,nes beprasmiška.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS