Lietuvių golfo žaidėjai savaitgalį triumfavo ir Latvijoje, ir Lenkijoje | Diena.lt

LIETUVIŲ GOLFO ŽAIDĖJAI SAVAITGALĮ TRIUMFAVO IR LATVIJOJE, IR LENKIJOJE

  • 0

Praėjęs savaitgalis Lietuvos golfo žaidėjams buvo itin sėkmingas. Rugpjūčio 18–21 d. vykusiame Lenkijos jaunimo atvirajame čempionate nugalėtojomis savo grupėse tapo dvi žaidėjos iš Lietuvos – penkiolikametė Gilė Bitė Starkutė (grupėje iki 15 metų) ir dvylikametė Gabriela Maculevič (grupėje iki 12 metų).

Tą patį savaitgalį kaimyninės Latvijos atvirajame golfo mėgėjų čempionate 22 metų lietuvis Juozapas Budrikis užėmė antrąją vietą.

Apie 100 žaidėjų sutraukęs čempionatas Lenkijoje vyko dviem etapais: pirmąsias dvi dienas žaidėjai varžėsi savo amžiaus grupėse, vėliau geriausieji žaidė tarpusavyje. Varžybas stebėjęs Arūnas Starkus tikina, kad antroji turnyro dalis buvo labai įtempta ir sukėlė itin daug emocijų.

„Iš visų amžiaus grupių 16 geriausių žaidėjų liko žaisti tarpusavyje. Kiekvienas laimėtojas varžėsi toliau, o tas, kuris pralaimėjo, galėjo keliauti namo. G. B. Starkutės pasirodymas buvo sėkmingas – aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje nugalėjusi dvi aštuoniolikmetes lenkes, ji pateko tarp 4 geriausių žaidėjų, kovoti dėl absoliučios čempionės titulo. Užimta 4 vieta, leido HCP susimažinti nuo 4,9 iki 2,5“, – pasakoja A. Starkus.

Pati G. B. Starkutė (HCP 4,9) tvirtina, kad varžybos iš jos pareikalavo daug jėgų, nes teko kovoti su labai stipriomis varžovėmis.

„Žaidžiau prieš Vengrijos čempionę ir daug vyresnę Lenkijos žaidėją, todėl buvo tikrai sunku. Tačiau labai susikaupiau ir stengiausi nepasiduoti. Beje, per varžybas nutiko vienas įdomus įvykis – žaidžiant „Match play“ 15 duobutėje po pirmo smūgio su tolimojo smūgio (driver) lazda kamuoliukas įstrigo medyje. Duobutę pralaimėjau, bet kovą laimėjau“, – pasakoja 154 smūgius per dvi turnyro dienas sužaidusi sportininkė.

Lietuvius į varžybas lydėjęs A. Starkus tikina, kad tokie čempionatai, koks praėjusį savaitgalį vyko Lenkijoje, jauniesiems Lietuvos golfo žaidėjams labai smarkiai didina motyvaciją.

„Tokiose varžybose mes galime varžytis dėl nugalėtojo titulo, o galimybė laimėti labai motyvuoja vaikus. Žaisdami kartu su lenkais, slovakais ir latviais, mes, kaip šalys, kuriose golfas tik pradeda populiarėti, galime augti kartu“, – tikina A. Starkus.

Praėjusį savaitgalį (rugpjūčio 19–21 dienomis) veiksmo netrūko ir Latvijos atvirajame golfo mėgėjų čempionate, kur susirungė 59 žaidėjai. Antrąją vietą iškovojęs 22-ejų metų lietuvis Juozapas Budrikis (HCP 1,6) per čempionatą savo iškovotą rezultatą vertina labai gerai. Jis turnyrą įveikė, atlikęs 221 smūgį per 3 dienas.

„Mano rezultatas yra +5. Tai reiškia, kad sužaidžiau 5 smūgiais daugiau, negu yra nustatyta riba. Mano karjeroje tai yra geriausias rezultatas, pasiektas per 3 dienas. Varžybų metu tvyrojo daug įtampos, nes iki pat paskutinės duobutės buvo visiškai neaišku, kas laimės“, – sako J. Budrikis.

Pagrindinius savo varžovus – du žaidėjus iš Estijos – lietuvis vertina kaip itin stiprius ir puikiai pasiruošusius varžyboms.

„Matyti, kad estai labai stipriai tobulina savo žaidimą. Jie puikūs varžovai, nes yra labai gerai pasiruošę psichologiškai, be to, ir iš techninės pusės jie viską atlieka nepriekaištingai“, – tvirtina J. Budrikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS